Ugrás a tartalomra

Életbe lépett a forgalomterelés a Gömöri felüljárón

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 20. vasárnap 12:43
Következő állomásához érkezik a Gömöri felüljáró felújítása: vasárnap reggel 7 órától forgalomkorlátozást vezettek be a 3-as főút belvárosi szakaszán.
Osztie Tibor képgalériája

A kivitelező szeptemberben először a híd alatti, önkormányzati kezelésben lévő területen kezdte meg a munkát, ami hamarosan a felüljáró átépítésével folytatódik. Az első ütemben a Gömöri felüljáró Kassa felé tartó mindkét sávját lezárják, a másik oldalon egy-egy sávon haladhat a forgalom mindkét irányban. A terelés első üteme várhatóan két hétig lesz érvényben, majd áthelyezik a forgalmat a lezárt szakaszra, és ott is egy-egy sávon lehet majd közlekedni – közölte a polgármesteri hivatal.

Ahogy azt minap megírtuk: a létesítmény hatos számú támasza a dilatációs szerkezet hibája miatt átázott és olyan rossz állapotba került, hogy két évvel ezelőtt súlykorlátozást kellett elrendelni a hídon.

Mint azt a közleményben írják, a 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell majd számolniuk az arra közlekedőknek. A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség a forgalmat helyszíni forgalomirányítással segíti majd.

A torlódások megelőzésének érdekében a következő terelőutakat javasolják:

– a 26-os út irányából az Ady Endre utca – Király utca – turbókörfogalom -Vörösmarty Mihály utca - Y-híd-Pfaff Ferenc utca-Kandó Kálmán tér (Tiszai pályaudvar)-Baross Gábor utca/Szinva utca

– a József Attila utca irányából a fenti fordítottja

– a 3. sz. fő közlekedési út Szilágyi Dezső utca irányából a turbókörfogalom - Vörösmarty Mihály utca - Y-híd-Pfaff Ferenc utca-Kandó Kálmán tér (Tiszai pályaudvar)-Baross Gábor utca/Szinva utca

A Miskolci Városgazda továbbá arra is felhívta az autósok figyelmét, hogy a híd felújítása miatt a felüljáró alatti 14 díjköteles várakozóhelyet lezárták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!