Ugrás a tartalomra

Elkészült a Kazinczy utcai rendelő felújítása  

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. január 25. szerda 15:43
Befejeződött a Kazinczy utcai háziorvosi rendelő energetikai és infrastrukturális korszerűsítése. Márciusban komfortosabb és modernebb körülmények közé térhetnek vissza az egészségügyi dolgozok és az ellátásra szorulók.

Európai uniós forrásból, több mint 70 millió forintból, közel kétszáz négyzetméteren korszerűsítették a három háziorvosi körzet ellátását biztosító rendelőt a Kazinczy utcában. A felújítás részleteiről Szopkó Tibor alpolgármester és Miklós Viktor, az önkormányzat Pályázati Főosztályának vezetője számolt be szerdán délelőtt.

Szopkó Tibor és Miklós Viktor. Fotók: Horváth Csongor

A közel egy éves felújítás alatt a több mint hetvenéves épület teljesen megújult.  
- A TOP program keretében, 72 millió forint értékben valósult meg a Kazinczy utcai orvosi rendelő felújítása. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztés során korszerű, a város, illetve a társasház képébe illeszkedő nyílászárókat szereltek be, kicserélték a teljes fűtés-, vízvezeték- és elektromos áramhálózatot, állmennyezetet építettek be, és leszigetelték a pincefödémet. Megújultak a hideg- és melegburkolatok, a csapok és csaptelepek, és az alapberendezések is - ismertette Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztályának vezetője. 


A beruházás három felnőtt háziorvosi körzetet érint: az ellátottakat a felújítás ideje alatt átmenetileg a Fábián utcai rendelőben fogadják. A műszaki átvétel már decemberben megtörtént, az ingatlanba várhatóan márciusban költözhetnek vissza az egészségügyi dolgozók.  
 
- A Kazinczy utcai rendelő átadása nagy siker, hiszen kifejezetten emberközeli és fenntartható fejlesztést valósítottunk meg. Nagyon fontos volt, hogy meg tudjon újulni az épület, mert rendkívül elaggott körülmények között dolgoztak itt korábban az egészségügyi dolgozók és jártak be a betegek. Minden nehézség ellenére ez sikerült, rendkívül büszke vagyok erre a fejlesztésre – fogalmazott Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője.  

Hozzátette, az elavult orvosi rendelők korszerűsítése fontos célja a városvezetésnek, a kimaradt rendelőintézeteket igyekeznek folyamatosan modernizálni.

További hírek

Olvasnivaló