Ugrás a tartalomra

Elmaradt a csata a Csata ellen

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. március 25. szombat 21:16
A Tippmix Kosárlabda Női NB I. A-csoport alapszakaszát a a Ludovika Csata otthonában fejezte be a DVTK HUN-Therm csapata. A piros-fehérek semmit sem bíztak a véletlenre, és már az első félidőben megnyugtató előnyt szereztek. Bernáth Rékáék a második félidőben sem vettek vissza a tempóból, és végig jó ritmusban játszva megérdemelten győztek 76-54-re.
Fotó: dvtk.eu

Green kezdte a pontgyártást egy duplával, amelyre nyomban válaszolt a Csata Fuehring öt pontjával. Ezt követően beindult a DVTK, hiszen Guirantes hárompontosával előbb egyenlített, majd Garbin öt egységére és Milica Jovanović triplájára sem érkezett hazai reakció, így nem csoda, hogy hat és fél perc elteltével Tursics Krisztián időt kért (5-13). Hiába a megbeszélés, mert egy eladott labdát megszerezve Arella ziccerezett. Hosszú idő után Jáhni büntetődobásával a Csata is ötről a hatra jutott, de igazából ezzel el is lőtte a puskaporát erre a negyedre, míg a játékrész végét jelző dudaszó előtt Bernáth még bezúdított egy hármast (6-18).

A 11. percben Bernáth két duplája adta meg a második etap alaphangját, aztán a következő minuta nem hozott újabb gólt. Fuehring szerezte a hazaiak első egységeit ebben a negyedben, erre Jovanović válaszolt egy csodálatos hárompontossal (8-25). Négy hazai pont jelentette a folytatást, ez a negyed szorosabb küzdelmet hozott, de Garbin közelije és Bacsó büntetői után ismét szebb képet mutatott az eredményjelző (12-29). A 17. percben aztán Gyöngyösi Janka „lopta el a showt”, mert egy tripla után a középtávoli dobása is sikeres volt, időt is kért Völgyi Péter, a vendégek mestere (17-29). A timeout után ismét Gyöngyösit hagyták dobni a diósgyőriek, aki élt is a lehetőséggel, a másik oldalon Bacsó szerzett hasonlóan szép kosarat. A szünetig még Green büntetőzött jól, majd akcióból is betalált az angol center, és hiába zárkózott a Csata négy egységgel, a félidő legvégén Bacsó szerzett szemfüles könnyű kosarat, így csapata megnyugtató előny birtokában vonulhatott az öltözőbe (23-37).

A fordulás után igazán bekezdett a DVTK, leginkább Jovanović jeleskedett, hiszen a montenegrói sztár egy duplát és egy távolit is tetézte a hazai csapat gondjait (25-44). A negyed feléhez közeledve a fővárosiak részéről Barnai aktivizálta magát, az ő 2+1-esével igyekezett tartani a lépést a Csata, de Green visszaállította húszpontos előnyt (30-50). Gyöngyösi és Guirantes gólváltása után is maradt a különbség, majd Garbin jeleskedett center erényeket csillogtatva (32-54). Boros egy egysége következett, majd Guirantes szerezte meg a lepattanó labdát saját dobását követően és ért el könnyű kosarat. A negyed utolsó perce nem hozott újabb találatot, magabiztosan vezetett a DVTK (33-56).

A záró felvonásban Bernáth asszisztját az egyre jobb formába lendülő Jovanović váltotta gólra. Garbin középtávolija és Kiss Angelika két közelije is célba ért, mondhatjuk, hogy álomrajtot vett a Diósgyőr ebbe a negyedben (33-64). Bacsó két büntetőjével folytatódott a játék, a Csata vészes gólcsöndjét Fuehring törte meg. A játékrész derekán Kiss szórt egy laza hármast a lelkesen éneklő vendégszurkolók nagy örömére. Ugyan a fehér mezesek részéről Czank is megmutatta, hogy tőle sem idegen ez a műfaj, Fuehring duplájára ismét egy Angelika-tripla volt a válasz (40-72). A mérkőzés hajrájában Kiss kettesére Gyöngyösi válaszolt öt egységgel. A végeredményt Aho Nina alakította ki, magabiztosan győzött a DVTK HUN-Therm (45-76).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 22. forduló

Ludovika Csata - DVTK HUN-Therm 45-76 (6-18, 17-19, 24-8, 12-20)

Budapest, Ludovika Aréna, 300 néző. Játékvezetők: Makrai Márton, Rácz Zsolt, Jakab László.
Csata: Horváth B., Czank 9/3, Toman D., Fuehring 11/3, Barnai 7. Csere: Gyöngyösi 14/3, Szabó F., Jáhni 1, Boros B. 1, Gábor 2. Vezetőedző: Tursics Krisztián.
DVTK: Bacsó 8, Aho N. 2, Guirantes 13/3, Garbin 11/3, Green 8. Csere: Kiss A. 12/6, Jovanović 13/9, Bernáth 9/3, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!