Ugrás a tartalomra

Elstartolt az Erőművek Éjszakája - A kazánházba látogattak el az ovisok

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. október 25. péntek 12:48
A MIHŐ kenderföldi telephelyén a MIÓVI Mesevár Tagóvoda nagycsoportosait fogadták.
Játékos vetélkedőn vehettek részt a gyerekek / Fotók: Osztie Tibor

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. már ötödik alkalommal vesz részt az Erőművek Éjszakája ingyenes országos rendezvénysorozaton október 25-én. A MIHŐ két telephelyén, a Kenderföldi Biomassza Kazánházban és a Bulgárföldi Földgáztüzelésű Kazánházban készülnek látványos programokkal, ahová - az előzetesen regisztrált - látogatókat várják délután. Délelőtt pedig az óvodásoké és az iskolásoké volt a terep. Szerkesztőségünk tagjai az előbbi helyszínre látogattak el. 

- A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége szervezi meg minden évben az Erőművek Éjszakáját a távhőszolgáltatás napján. A MIHŐ Kft. már az első alkalomtól rendszeresen csatlakozik ehhez a programsorozathoz – számolt be lapunknak Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ Kft. kommunikációs és koordinációs főmunkatársa és megbízott karbantartási üzemvezetője. 

Elmondta, hogy a MIÓVI Mesevár Tagóvodával évtizedek óta szoros kapcsolatot ápolnak. A környezeti nevelés részeként ismertették a gyerekeknek a miskolci távhőszolgáltatás működését, majd bemutatták nekik a kazánházat, amelynek segítségével az ő óvodájukat is fűtik. Végül játékos vetélkedővel zárták az izgalmas együttlétet, ahol az ajándékok sem maradtak el. 

- Intézményünk mindennapjaiban kiemelt hangsúlyt kap a természetvédelem. Célunk, hogy a természetet szerető és védő, környezetbarát életmódot folytató, a környezettel harmóniában élő gyerekeket neveljünk. A MIHŐ Kft.-vel rendszeresen szervezünk közös programokat ezen kívül is – foglalta össze Lajkóné Tavasi Edina, a MIÓVI Mesevár Tagóvoda vezetőhelyettese. - Az Erőművek Éjszakáján nagy élményt jelentett óvodásaink számára, hogy betekintést nyerhettek abba, hogy honnan és hogyan jut el a meleg az óvodánkba és sokak otthonába. Tehát az életkoruknak megfelelő szintű bemutatón és a játékos feladatok során élményszerű tapasztalatokat szereztek – tette hozzá. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!