Ugrás a tartalomra

Fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le, tetők rongálódtak meg Borsodban is

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 23. vasárnap 15:25
Miskolcon parkoló autókra dőlt fa a Testvérvárosok útján és Tapolcaréten.
Óriási fák dőltek az útra Mezőkövesden / Fotók: Fridél Gergő, katasztrófavédelem

A tegnap, azaz június 22-én, szombat délután, majd az éjszaka még intenzívebben visszatérő viharok miatt reggel 7 óráig több mint negyven riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez. A legtöbb esetben kidőlt fák, letört faágak és leszakadt vezetékek miatt kérték a tűzoltók segítségét, főként Mezőkövesden és környékén, illetve a gönci járásban - tájékoztatta szerkesztőségünket közleményben Rinyu Zsuzsanna a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. 

A vízelvezető árkok nem tudták elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot, Dubicsányban, Dövényben és Sajóvelezden is házakat veszélyeztetett a víz. Garázsokból, pincékből szivattyúzták a vizet a tűzoltók Miskolcon, Tiszakarádon, Putnokon és Tokajban is. Vilmányban egy családi ház tetőszerkezete és tűzfala rongálódott meg a viharban, a vezetékek kiszakadtak a falból, az ingatlan lakhatatlanná vált, két lakója rokonokhoz költözött - sorolta a közlemény. 

A szóvivő telefonos egyeztetésünk során hozzátette, hogy vármegyénkben a vilmányi eset volt a legsúlyosabb, bár a villámlás máshol is okozott károkat. 

A romok eltakarítása Mezőkövesden

Miskolcon, a Testvérvárosok útján és Tapolcaréten, valamint Mezőkövesden, az Ádám utcában parkoló autókra, Négyesen pedig az úttestre dőlt egy fa, aminek nekihajtott egy személygépkocsi, személyi sérülés nem történt - tudtuk meg. 

Az M3-as autópálya egy szakaszát leszakadt faágak borították, a tűzoltók az autópálya kezelőjével együtt eltávolították a közlekedésre veszélyt jelentő ágakat. A viharkárok felszámolása tovább folytatódik, a bejelentések folyamatosan érkeznek a segélyhívó központba - tájékoztatott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!