Ugrás a tartalomra

Fallabda szakággal bővült a MEAFC „palettája”

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 24. csütörtök 17:16
A MEAFC szabadidősport szakosztálya nemrégiben fallabda szakággal gyarapodott. A jelenleg öt játékosból álló csapat – a bajnokság újoncaként - a IV. osztályban kezdi meg a küzdelmet, de ezzel párhuzamosan az egyéni versenyeken is részt vesznek majd. 
Fotó: magánarchívum

– Négy évvel ezelőtt gondoltunk először arra, hogy az egyéni versenyzés mellett, összeállhatnánk csapatként is – tudtuk meg Szabó Attila megbízott szakágvezetőtől, aki egyben játékosa is az együttesnek. -  Akkor az Egri Squash SE-s barátaink jelezték, hogy jól jönne nekik a csapatbajnokságon még egy gárda, így elindultunk a IV. (legalsó) osztályban. Az első év a tapasztalatszerzésről szólt, viszont a következő szezonban már veretlenül, mindössze egy pontot veszítve, megnyertük a bajnokságot. Tavaly a III. osztály második felében végeztünk, de ahogy hallottuk, hogy épül a Miskolci Egyetemen a fallabda (squash) pálya, elkezdett érlelődni bennünk a gondolat, hogy lokálpatriótaként mégiscsak jobb lenne miskolci színekben sportolni. 

Megkerestük ezzel a gondolattal Gyenes Mirellát, a MEAFC ügyvezetőjét és Bene Szilárdot, a Miskolci Egyetem Sportközpontjának a vezetőjét, akik nagyon kedvesek és befogadóak voltak. Nagyon hálásak vagyunk, hogy mi is itt lehetünk a MEAFC nagy családjában. A Magyar Fallabda Szövetség már felvette a MEAFC-ot a tagjai közé, a nevezés és a versenyengedélyek kikérése folyamatban van.  Az egyetlen hátrányt az jelenti, hogy új csapatként ismét a IV. osztályból kell indulnunk, de nem gond, mert terveink szerint ezúttal is megnyerjük ennek az osztálynak a küzdelmeit és így feljebb léphetünk. Jelenleg öten vagyunk, Zékány Péter, mint játékos-edző felügyel ránk. „Zekának” van edzői végzettsége, ő tervezi, hogy igény szerint vállal tanítványokat is. Jelenleg egy top 50-es játékosunk van, a 48. helyet én foglalom el a ranglistán, míg Zékány Pétert a 102., Nagy Pétert a 116., Csüri Antalt pedig a 157. helyen jegyzik jelenleg. Anti helyezése nem tükrözi a valóságot, családi okok miatt nem tudott mostanában egyéni versenyeken részt venni, egyébként valós tudása alapján ő is a top100 körül van. Az említett játékosokon kívül még Kék Tamásra is számíthatunk.  

Amennyiben később lesz rá igény és összejön a megfelelő létszám, minimum négy fő, akkor még egy csapatot ki tudunk állítani. Terveink között szerepel, hogy időnként „klubdélutánokat” tartsunk, ahol az érdeklődők játszhatnak a versenyzőkkel, és szervezhetünk amatőr versenyt is. Fontos, hogy ezeket az eseményeket jó előre egyeztessük, mert mindezt munka, család, és edzés mellett kell megoldanunk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!