Ugrás a tartalomra

Figyelemfelhívó sétát tartott a DVTK az állatok világnapja alkalmából

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. október 04. péntek 12:54
Évezredek evolúciója során az emberiség saját magától függővé tette a kedvtelésből tartott állatokat, melyek alkalmazkodtak ehhez az életstílushoz. Az emberiség ugyanakkor nem, így sajnos naponta szembesülünk nem csupán hanyagsággal, hanem kegyetlenséggel is az állatokkal szemben. A DVTK sportolói és munkavállalói az állatok világnapja alkalmából közös sétával hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra. A sétán a DVTK-család tagjai nem csupán saját állataikkal vettek részt, de csatlakoztak hozzájuk a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért menhelyéről örökbefogadható kutyái is.
Fotó: dvtk.eu

A DVTK és a DSZÁ évek óta dolgozik együtt azért, hogy az alapítványnál minél több hontalan állatot tudjanak rehabilitálni és családba juttatni. Az alapítvány ezen felül mindent megtesz a szemlélet formálásáért és az edukálásáért a régióban a felelős állattartással kapcsolatban.

Szerencsére ma már Magyarországon egyre több az olyan állatsegítő alapítvány, amely példamutató módon gondoskodik a hozzájuk kerülő gazdátlan, beteg, vagy balesetet szenvedett állatokról, azonban sok helyen a gyepmesteri telepek működése az ellenőrzés hiánya miatt még mindig hemzseg a szabálytalanságoktól, az állatok rehabilitálása helyett pedig egy bizonyos idő letelte után azok elaltatásában látják a probléma megoldását.

Hazánkban az önkéntesek áldozatos munkája nélkül ma már elképzelhetetlen lenne az állatvédelem, közülük sokan a teljes életüket az állatok mentésére áldozzák. Régiónk különösen elmaradott területnek számít a felelős állattartás terén, ráadásul a források és az önkéntesek száma is kisebb, mint máshol, így az itt dolgozók különösen nagy lelki és fizikai terhelés mellett áldozzák a mindennapjaikat az állatok védelmében.

A DVTK elkötelezett az állatvédelem mellett, így a klub arra bíztatja a szurkolókat is, hogy a felelős állattartás mindennapi gyakorlása mellett látogassák és támogassák önkéntesként is a helyi menhelyeket.

(dvtk.eu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!