Ugrás a tartalomra

Fölényes győzelmet aratott a DVTK női kosárlabda csapata a Soproni Darazsak ellen

DVTK
Utoljára módosítva
2024. október 12. szombat 20:20
A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának soproni újoncai nem tudtak fogást találni a végig sokkal erősebb, hazai pályán játszó diósgyőriekkel szemben.
Mocsári László képgalériája

A Soproni Darazsak Sportakadémia együttesét fogadta a címvédő Diósgyőr a hazai pontvadászat 4. fordulójában. A várakozásoknak megfelelően végig hatalmas fölényben játszottunk, végül 108-36-ra győztünk a soproniak ellen - olvasható a DVTK honlapján. 

Az öt idegenlégiósunk közül ezúttal is a litván Grigalauskytėt pihentette Völgyi Péter vezetőedző, rajta kívül Aho Nina, Oláh Fruzsina és Toman Petra sem tudott ma szerelést húzni sérülés miatt. A mérkőzés előtt a napokban elhunyt egykori játékosunkra, Králik Juditra emlékeztünk. Aho Tyra büntetőivel indultunk meg, majd Jevtović palánkos duplájára Lelik emelt be egy laza triplát. A folytatásban is lendületesen játszott a csapatunk, Ana Tadić és Lelik után Charles is beköszönt egy távolival, miközben a Darazsak csak Sinka-Pálinkás hárompontosát tudták felmutatni, indokolt volt tehát az időkérésük a 4. perc végén (13-5). Ana 2+1-es akciója után a lett Aleksa Gulbe mutatkozott be a hazai közönségnek, tette mindezt egy Tyranak kiosztott remek assziszttal. A következő percekben még nyomasztóbbá vált a fölényünk, bő három perc elteltével már több mint húsz pont volt az előnyünk (27-5). A negyed utolsó két percében kicsit alábbhagyott a koncentrációnk, két-két pont született, Gulbe és Kovács találtak be (29-7).

Fotók: Mocsári László

Jól kezdtük a második negyedet Tenyér Zsófi is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Gulbe hintett egy szépségdíjas hármast. Aleksa a büntetővonalról sem hibázott, aztán Miklós Melinda villant meg (38-7). Ana Tadić centergóljaival értük el és haladtuk meg a negyven dobott pontot, francia magasemberünk hat pontot termelt zsinórban, az ő sorozatát Veronika törte meg egy klasszikus tempóval. A Soproni Darazsak gólcsendjét pedig Jevtović, de erre is azonnal érkezett egy Kányási-tripla válaszként (49-9). Jevtović révén ment tíz pont fölé ellenfelünk, mi pedig Réka gyönyörű hárompontosával ötven fölé. A szünetig Aleksa Gulbe vezérletével elértük a hatvan pontot is, nyomasztó fölényt mutatott az eredményjelző (61-12).

Fárbás Eliza négy pontjával kezdtük a második félidőt, majd Charles szerzett könnyű kosarat, a soproni csapat részéről Csaplár-Nagy szerezte az első duplát a fordulás után (67-14). Kányási szépen verte meg az ellenfelét és szerzett könnyű gólt, Gulbe pedig egy szépen kivezetett dobással növelte pontjai számát, a negyed felénél is biztosan vezettünk (72-18). Lizi nagyon élt ekkor, szép hárompontosa nagy ovációt kapott, a túloldalon a Darazsak is csipkedték magukat, Toman Réka kosara kifejezetten szép mozdulatsor eredménye volt (81-24). A játékrész végéig sem vettünk vissza a tempóból, Tyra és Tadic vállalták magukra a pontszerzés édes terhét, miközben Poczkodi Zsófia és Tózer-Nemes Boglárka is pályára lépett, utóbbi játékosunk ezúttal debütált az NB I-ben (88-26).

A záró játékrész elején a fiataljaink villogtak, Tózer-Nemes a Tadićnak adott remek gólpassza után a 2+1-es akciója miatt kapott nagy ünneplést, és Fárbás is tíz fölé ment (96-27). A szurkolókat az kezdte foglalkoztatni, hogy melyik kedvencük fogja megdobni a századik pontot. Nos, Aho Tyra lopta el a showt, aki egymás hat pontot szerezve repítette csapatunkat a százas álomhatár felé (102-33). Az igazi örömjátékot hozó találkozó után a következő szerdán nehezebb erőpróba vár a Völgyi-csapatra az Euroligában (108-36) - írják az összefoglalóban. 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 4. forduló

DVTK HUNTHERM - Soproni Darazsak 108-36 (29-7, 32-5, 27-14, 20-10)
Miskolc, DVTK Aréna, 1200 néző. Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Sallai István, Gaál István.
DVTK: Aho T. 16, Charles 7/3, Lelik 14/6, Jovanović, Tadić 19. Csere: Grigalauskytė, Fárbás, Gulbe 16/3, Kányási 9/3, Fárbás 14/3, Miklós 4, Tenyér 4, Poczkodi, Tózer-Nemes 5. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Soproni Darazsak: Kovács G., Toman R., Horváth, Janzsó, Jevtović. Csere: Sinka-Pálinkás, Szikszai, Csaplár-Nagy, Gergő. Vezetőedző: Srdjan Radulović.
Kipontozódott: Tenyér a 33. percben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!