Ugrás a tartalomra

Hatalmas nyárköszöntő mulatságot rendezett a vármegyei kórház

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. június 22. szombat 16:31
Juniálisán köszönte meg a kórház a dolgozói munkáját, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhattak.
Juhász Ákos képgalériája

A korábbi hagyományokhoz híven idén sem maradhatott el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Juniálisa, amelyet június 22-én, szombaton rendezett meg a Központi Kórház szabadidőparkjában dolgozóinak és azok családtagjainak. Az eseményről Balázs Mária a vármegyei kórház sajtószóvivője értesítette szerkesztőségünket. 

- Itt van az egész kórházból mindenki, akinek kedve volt eljönni. Próbáltuk buzdítani az embereket, bár a rendezvénynek már nagyon régi hagyománya van. A régi munkatársainkkal közösen igyekeztünk kideríteni, hogy mióta tartja meg a kórház ezt a családi, dolgozói összejövetelt. Arra jutottunk, hogy 1997-ben is volt már – nyilatkozta Szabó Miklós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese a Miskolc Televízió stábjának. 

- Ilyenkor a kórház vezetősége a back office szervezésében, illetve rengeteg támogatónk segítségével próbálja megköszönni a kórház dolgozóinak az egész éves munkáját. Továbbá a családokat, kollégákat kicsit összehozni, hogy ne csak az intézmény falai között találkozzunk, hanem ilyenkor kint a természetben is. Én most jövők éppen a „we are” szemüveges, hullámvasutas programból, ami különösen élvezetes volt. A lángos evő versenybe is beneveztem. A kórház konyhája készítette a lángost, ami nagyon ízletes volt. Remek programok szerveződtek itt és a medence is nem régen nyílt meg a kórház szabadidőpakjában – osztotta meg. 

Jóízűen falatozták a főzőverseny eredményét / Fotó: Juhász Ákos

Az intézmény szellemiségében a program a sportolj az egészségedért! mottóval, házi futballbajnoksággal indult reggel 8-kor. Ezzel szinte egyidőben kezdődött a főzőverseny, ahol egységesen minden indulónak lecsót kellett készítenie. Persze a zöldséges finomság a legkülönfélébb receptek és a csapatok kreativitása alapján főtt a bográcsokban. Ha már evés és nyár, akkor a lángos sem maradhatott ki. Abban is versenyre keltek a résztvevők, hogy ki tud minél gyorsabban több lángost bekebelezni. 

Reggel 9 órától igazi kavalkád alakult ki. A résztvevők megismerkedhettek az Yves Rocher számítógépes hajdiagnosztikával, rendvédelmi és kutyás bemutatókat láthattak Lehoczki-Spider László vezetésével, Sinka Tímea pedig megnyitotta a gyerekekkel közös táncházat. 

A délután még két verseny – úszóverseny, „gyümölcsök” rajzverseny – és az eredményhirdetések jegyében telt. 

A legkisebbek számára itt sem hagyhatták ki a szervezők az egész napos henna- és csillámtetoválás szolgáltatást, a szerencsekereket és az óriáscsúszdát. Minden gyereknek ajándékkal és lufival is kedveskedtek. 

További hírek

Olvasnivaló