Ugrás a tartalomra

Hátrányos helyzetűeknek nyújtott segítséget a borsodi Gyerekesély Program

MTI
Utoljára módosítva
2023. április 04. kedd 09:16
A még 2016-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat célja a szegénység, különösen a gyermekszegénység csökkentése volt a gönci központú Abaúj-Hegyközi kistérségben.
Fotó: abagyep.hu (illusztráció)

A Gyerekesély Program közösségi ház és közösségi terek működését tette lehetővé, ahol naponta nyolc órában fogadták a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeket és foglalkozásokat tartottak nekik - közölte az Abaúj-Hegyközi Többcélú Kistérségi Társulás az MTI-vel.

Az óvodáskorú gyermekeknek és szüleiknek közös készségfejlesztő programokat szerveztek, az iskoláskorú gyermekek fejlesztő foglalkozásokon vehettek részt, és a kompetenciafejlesztés eredményeként javultak a hátrányos helyzetű gyermekek tanulási és továbbtanulási esélyei.
Megerősítették a járási család- és gyermekjóléti központ szolgáltatásait, gyerekesély-irodát működtettek, gyermekorvosi szűrővizsgálatok igénybevételét tették lehetővé, tekintettel arra, hogy a gönci járásban nem működött gyermekorvosi szolgálat.

A projekt a Széchenyi 2020 programban mintegy 100 millió forint elnyert támogatásból valósult meg, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával - olvasható az Abaúj-Hegyközi Többcélú Kistérségi Társulás közleményében. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!