Ugrás a tartalomra

Herbák Máté a DVTK játékosa

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. június 19. szerda 14:55
Fiatal, kétlábas támadó középpályást igazolt a DVTK, a 19 éves Herbák Máté Németországból tér haza szülővárosába. Az első csapattal kezdi meg a felkészülést, majd ősszel az első vagy a második csapatban játszik.
Fotó: dvtk.eu

- Az egész családom miskolci, hihetetlen érzés, hogy életem első profi szerződését szülővárosom csapatával kötöttem meg - kezdte a Németországból hazatérő Herbák Máté. - Többször láttam játszani a DVTK-t, amikor a szüleim a tévében nézték a meccsüket, a legutóbbi FTC elleni hazai bajnokin pedig a DVTK Stadionban szurkoltam én is. Németországban hozzászoktam a sokkal fizikálisabb a focihoz, de sokat dicsérik a passzkészségem és a lövéseimet, bízom benne, hogy Diósgyőrben tudom kamatoztatni az ott megszerzett tapasztalatokat. 
Egykori csapattársaim a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiáról, Pécsi Ármin és Gruber Zsombor az előző évben szinte berobbantak az OTP Bank Ligába, a példájukat követve én is szeretnék minél hamarabb bemutatkozni
 - fűzte hozzá.

- Komlósi Bence után egy újabb miskolci születésű fiatalt hoztunk haza, hogy Diósgyőrben hasznosítsa a külföldön tanultakat - mondta dr. Bajúsz Endre sportigazgató. - Herbák Máté képességeiről személyesen is meggyőződtünk, amikor tavasszal a DVTK II edzéseit látogatta vendégként, majd sikerült meggyőzni, hogy Diósgyőrben folytassa pályafutását, pedig Németországban is hívták magasabb osztályba. A felkészülést az első csapattal kezdi el, a terveink szerint több más fiatal társaságában elutazik az ausztriai edzőtáborba, majd ősszel az első vagy a második csapatban játszik, de az is előfordulhat, hogy Kazincbarcikára kerül kooperációs kölcsönbe. 

Herbák Máté Miskolcon született, majd családjával fiatalon Egerbe költözött, ott kezdett el focizni is. 2014-ben családja ismét lakhelyet váltott, így Győrben folytatta pályafutását, majd 2017-ben Németországba igazolt, ahol több klub utánpótlásában megfordult, tavasszal pedig már a felnőttek között játszott.

Herbák Máté megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, aláírta szerződését, és csütörtökön új társaival együtt kezdi el a felkészülést Diósgyőrben. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!