Ugrás a tartalomra

Kegyelmi botrány: Varga Judit volt férje élőben tálalt ki Rogánékról

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 12. hétfő 07:23
Hatalmas nézettséggel fut a Partizán vasárnap este feltöltött interjúja. A másfél órás beszélgetésben Magyar Péter a kegyelmi botrányon keresztül világítja meg a NER működését.


Varga Judit volt férje szombaton – miután exfelesége lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől – jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól, továbbá nyilvánosan beleszállt Rogán Antalba.

A konkrét kegyelmi ügyről Magyar Péter azt mondta, nem tudja, hogy indult az ügy, de mélységesen felháborította, ahogy a jobboldali sajtó Rogán irányításával bánt a köztársasági elnökkel. Nem is érti, hogy a fideszes szavazók hogy nyelik le, hogy Bayer Zsolt beleszáll az elnökbe.

Úgy tudja, Rogánék azt javasolták, hogy a Sándor-palota hallgasson, és majd elül az ügy, de aztán a miniszterelnök hirtelen előállt az alkotmánymódosítással, és rátolták az ügyet Novák Katalinra. Magyar szerint a felméréséket Rogán minisztériuma rendeli meg, a kabinetminiszter látja őket először, és ezzel nagyon sok mindent lehet befolyásolni. Mindenki tudja, hogy ezek az intézmények azt mérik, amit a megrendelő kér tőlük, mondta utalva arra, hogy már Novák lemondása előtt napokkal lehetett tudni, hogy mérik, le kell-e mondania a közvélemény szerint. Viszont azzal, hogy nem engedélyezték Novák számára a kommunikációt, hátrányos helyzetbe hozták - derül ki a beszélgetés 24.hu-s szemléjéből.

Ahogy a portál összegzi: Magyar se tudja, hogy ki hibázott. Hogy kinek a lobbijára, milyen információ alapján, milyen aktát terjesztettek elé, ez nem derült ki számára, de szerinte ez kezelhető ügy is lehetett volna, az első pillanatban ki lehetett volna állni. Úgy tudja több forrásból, hogy Varga Judit nem támogatta a kegyelmi kérvényt, de erről nem beszéltek. Hogy végül miért írta mégis alá, ez egy jó kérdés.

További hírek

Olvasnivaló