Ugrás a tartalomra

A képzőművészet, a színház és az irodalom találkozott a rendhagyó bemutatón

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 17. kedd 14:22
Különleges produkcióval várták a közönséget a miskolci Tudomány és Technika Házában szeptember 16-án este, ahol egyetlen performance keretében, az itt és most megismételhetetlenségével találkozhatott a nagyérdemű.
Összejött a megismételhetetlen. Fotó: Mocsári László

Ritkán látható kulturális élményben lehetett részük a nézőknek, az előadásban a képzőművészet, a színház és az irodalom találkozott egyszerre, egy megismételhetetlen performance keretében. Minden műfaj együtt, egyszerre történt, és az alkotás folyamatának közvetlen részesei lehettek a résztvevők.

Az egy estés „Egy érzékszervi utazás” kezdetén Reinecker Szandra fiatal miskolci festőművész alkotásainak tárlata nyílt meg a kávéházi térben. A miskolci kortárs festőművész egy izgalmas utazásra invitálja a nézőket, ahol a színek és formák harmóniája mellett mélyebb érzelmi és intellektuális tartalom is megjelenik. 

Kattints a galériához!

Jelentős szerepet kapott a zene is: Nagy Nándor zeneszerző, zongoraművész a Reinecker Szandra művei által inspirált kompozícióit adta elő, az est megnyitója utáni programpontként pedig Harsányi Attila Jászai Mari-díjas színművész, valamint a grafikus, dekoratőr, kerámia- és porcelánkészítő, illetve fotográfus szakos miskolci diákok együttes kreatív performanszát élvezhette a közönség. 

Elhangzott Kassák Lajosnak, a magyar avantgárd atyjának "A ló meghal, a madarak kirepülnek" című ikonikus verse is, amelyre rezonálva a diákok rajzoltak, festettek, szobrászkodtak. Minden ott és akkor született meg a nézők szeme előtt, a pillanat varázsában. 

A zenén túl különféle innovatív technológiákat is felvonultattak. Nagy Nándor minden egyes kiállított műhöz specifikusan kapcsolódó rövid zongoraetűdöt komponált, ezek a kiállított képek mellett elhelyezett QR-kódok beolvasásával a kép megtekintése közben voltak meghallgathatók. De lejátszási listaként akár az alkotó vonatkozó gondolataival együtt vagy éppen a kép hangulatához illő és kapcsolódó különböző irodalmi alkotásokkal kiegészülve is élményt nyújtottak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!