Ugrás a tartalomra

Kilátó kávézó: már csak a szerződés hiányzik a boldogító igenhez

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 15. csütörtök 10:14
Úgy tűnik, megvan az üzemeltető, mutatjuk, mi várja majd a látogatókat az Avas-tetőn a tervek szerint.
Fotó: Juhász Ákos

Múlt pénteken bontották az avas tetői vendéglátó ingatlanelemek pályázatait. Végül az egyetlen érvényes pályázat beadójával köt szerződést a Miskolc Holding Zrt.

Arról, hogy ki nyerte az Avasi Kilátó kávézójának és a Bortanyának az üzemeltetési jogát – a pályázó kérésére – nem nyilatkozik a Holding, mivel még a szerződéskötés maga nem történt meg – így egyelőre nem hivatalos a megállapodás.

Az egyeztetések alapján fény derült viszont a pályázó elképzeléseire – melyeket a városvezetés terveivel összhangban szeretne megvalósítani.

- A Bortanya épülete nyit majd meg elsőként, apróbb belső ráncfelvarrást követően új bútorzattal, exkluzív étel- és italkínálattal várja majd az igényesebb környezetet és meghitt beszélgetéseket, jó hangulatú rendezvényeket kereső vendégeit – mondta lapunknak Prokaj Tamás, a Holding ingatlangazdálkodási igazgatója, aki beszélt arról is, hogy az Avasi Kilátó második emeleti presszószintjének belső kialakítása is azonnal megkezdődik a birtokbavételt követően.

- A tervezett enteriőr világos, letisztult és elegáns, az épület kontúrjával maximális összhangban lévő, a vendégeket a panorámához méltó exkluzív italok és snackek várják majd a tervek szerint már tavasztól, akár az év minden napján.

A tervek szerint a kilátó tövében lévő átrium étteremként, rendezvénytérként és egy olyan egyedülálló komplexumként üzemelhet, mely illeszkedve a környezethez.

- A cél, hogy az Avas tető békés és barátságos hely legyen, ami ideális pihenőhely családoknak, pároknak vagy nagyobb társaságoknak is. Mindezt rengeteg zöldfelülettel, kikapcsolódási lehetőséggel, valamint olyan kiegészítő attrakciókkal, mint egy kertmozi vagy koncerthelyszín. Az építkezési munkálatok befejeztével átadják a parkban található komfortpontok is, amik fagylalttal, büfével, vendéglátó terasszal kiegészülve további felfrissülési lehetőséget jelenthetnek az Avas tetőt választó miskolciaknak, turistáknak, kiegészítik és kapcsolódnak a már meglévő játszótérhez, vagy a kilátóhoz, az Európában egyedülálló Avasi Pincesorhoz – vetítette elő Prokaj Tamás.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!