Ugrás a tartalomra

Közel járt a dobogóhoz Tóth Vanda

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 12:33
A helyi karatéka nagy küzdelemben az ötödik helyet szerezte meg kategóriájában. Átmeneti csalódottságát oldhatja, hogy többek között egy nemrég korosztályos Európa-bajnok ellenfelet sikerült legyőznie a Miskolci Egyetem körcsarnokában.
Fotó: Mocsári László

Több mint egy hete tartanak az Európai Egyetemi Játékok küzdelmei. Hazánk eddigi legnagyobb multisporteseményére negyven ország négyszáz európai felsőoktatási intézményéből mintegy ötezer sportoló érkezett. A résztvevők Miskolcon és Debrecenben tizenhét sportágban vetélkednek – illetve vetélkedtek. Köztük a Miskolci Egyetemet képviselő karatéka.

– Összességében nagyon élveztem a versenyzést. Hatalmas élmény volt számomra. Bár egy kicsit csalódott vagyok, ugyanis szerettem volna érmet szerezni, sajnos azonban ezúttal lecsúsztam a dobogóról. Nagyon erős volt a mezőny – mondta el a Miskolc Televízió Sportpercek című magazinműsorának vendégeként Tóth Vanda, aki számára kedden ért véget a küzdelem.

Az öt mérkőzést maga mögött tudó versenyző úgy véli, sikerült kihoznia a maximumot magából. S habár – tette hozzá – sorsolása nem volt túl szerencsés, edzőjével mégis ki tudták dolgozni azokat a formagyakorlatokat (katákat), amelyekkel az adott ellenféllel szemben kellett előrukkolnia. Csalódottsága leginkább annak szól, hogy már egészen közel érezhette a végső sikert.

Tóth Vanda a DVTK Arénában tartott múlt pénteki megnyitón a sportolói fogadalmat a közönség elé kiállva mondhatta el. A ceremónia hangulata – fejtette ki – már-már a világeseményekét idézte. A színvonalas szervezésen azonban nem kell meglepődnünk szerinte, mivel tavaly a vízilabdázóknak és tollaslabdázóknak rendezett játékokat is kiválóan abszolválta a campus.

A 2023-as, ennél jócskán kisebb mezőnyt idevonzó rendezvényen önkéntesként, míg a mostani, nagyságrendekkel komolyabb volumenű multisporteseményen pedig már sportolóként figyelhette a lebonyolítást. Tóth Vanda úgy értékeli, minden adott ahhoz, hogy a legkülönfélébb országokból érkező sportoló hallgatók a versenyeiken fókuszálni, azokon kívül pedig relaxálni és regenerálódni tudjanak.

A Miskolci Egyetem harmadéves hallgatója elárulta: még kilátogat szurkolni sporttársainak, azonban a jövő héten már szakmai gyakorlatát kezdi. Novemberben államvizsgázik, ám még szeretne ősszel németből is nyelvvizsgázni, ugyanis kacérkodik a sportdiplomáciával. Bárhova is sodorja az élet, az edzések, a versenyzés és persze a karate szerves részét fogja képezni életének.

A teljes beszélgetést Tóth Vandával a csütörtöki híradó után, a Sportpercekben láthatják majd.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!