Ugrás a tartalomra

Különleges energiákkal telik meg a miskolci Hősök tere

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. június 17. szombat 09:51
Közös ünneplésre hívják a miskolciakat szerdára a város szívébe.
Fotók: Horváth Csongor

Nagy sikert aratott tavaly is a Breitenbach Ildikó által megszervezett jóganapi közös gyakorlás a Hősök terén. Mint arról lapunk is beszámolt, mintegy félszázan jógáztak együtt a belvárosi helyszínen, az apropót a jóga világnapja szolgáltatta.

India miniszterelnökének kérésére az ENSZ 2014 decemberében döntött arról, hogy június 21-ét a jóga világnapjává nyilvánítja. „A jóga a test és a lélek, a gondolat és a cselekvés, az önkorlátozás és a kiteljesedés egységét, az ember és a természet közti harmóniát fejezi ki” – mondta Narendra Modi, amikor előterjesztette a világnapról szóló elképzelését. Első alkalommal 2015-ben rendezték meg az eseményt közel 172 ENSZ-tagországban, köztük Magyarországon is. Ezzel a szervezet elismerte, hogy a jóga gyakorlásának előnyeivel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése hasznos a világ népességének testi-mentális egészsége szempontjából.

Breitenbach Ildikó

"Ünnepeljük együtt a jógát a város szívében egy különleges energiákkal teli téren. Várok minden jógagyakorlót szeretettel. Mindegy, hogy milyen jógát gyakorolsz, most az ünneplésen a hangsúly. Töltsük meg ezt a csodálatos teret itt, Miskolc városában, mutassunk példát embertársainknak" - írta a szervező a közösségi oldalon létrehozott eseménynél.

Breitenbach Ildikó hozzátette, az egyik fő cél, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és a mozgás fontossága a hétköznapokban. Nem kell mást hozni, mint egy plédet és egy jógaszőnyeget.

A szervező kéri, hogy a részvételi szándékát jelezze mindenki, hogy tudják, hány főre számíthatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!