Ugrás a tartalomra

A kupagyőztessel kezd a DVTK

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 22. szombat 07:46
Elkészült az OTP Bank Liga 2024-2025-ös menetrendje. Július utolsó hétvégéjén a paksiakat fogadja a Diósgyőr.
Fradi-DVTK mérkőzés Miskolcon május 11-én. Fotó: MiNap-archív/Osztie Tibor

Csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában megtartották az OTP Bank Liga 2024-2025-ös bajnoki idényének sorsolását, amin az MLSZ Versenybizottságának tagjai mellett a televíziós közvetítések jogtulajdonosa, az MTVA, a csapatok és a sajtó képviselői is jelen voltak.

Az elsőosztályú bajnokság lebonyolításának rendje az előző éviekhez képest nem változott. A labdarúgó NB I 2024–2025-ös kiírásában – akárcsak a legutóbbiban – 12 csapat vesz részt, a 33 forduló során minden párharcból három lesz. A bajnokság végén a 11. és a 12. helyezett esik ki.

A 2024-2025-ös NB I-es bajnokság nyitófordulóját a július 26-28-ai hétvégén tartják. A DVTK a tavalyi második helyezett és kupagyőztes Paksi FC-t látja vendégül. Nem könnyű a diósgyőriek sorsolása, hiszen ezt követően utaznak a Fehérvár otthonába, aztán érkezik a Fradi, majd egy debreceni túra következik. A Nyíregyházával először október elején találkozik a Diósgyőr.

A két feljutó, a Nyíregyháza és az ETO FC Győr egymás ellen mutatkozik be az első fordulóban. Az első derbire a 4. fordulóig kell várni, ekkor a Fradi fogadja majd az Újpestet, míg a bajnokság első örökrangadóját, az MTK–Ferencváros összecsapást a 7. fordulóban láthatják a nézők.

A 2024-ben az év utolsó bajnoki fordulóját – a tizenhetediket – december 14-én játsszák a csapatok. A 18. fordulót február 1-jén rendezik majd, a bajnokság pedig május 24-25-én zárul.

A mérkőzések pontos kezdési időpontjait a jogtulajdonos televíziós társasággal, a nemzetközi kupákban érdekelt csapatok mérkőzéseinek kezdési időpontja ismeretében, az MTVA-val folytatott egyeztetést követően hozza nyilvánosságra a szövetség.
 

További hírek

Olvasnivaló