Ugrás a tartalomra

Lakótelepi téli zenés délután a Dália utcában

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. december 29. péntek 00:09
Rendhagyó művészeti kezdeményezést élvezhettek csütörtök délután a miskolci Dália utca 40-56-os szám alatti lakásokban élők, hiszen szó szerint házhoz ment hozzájuk az ének és a zene egy ünnepi zenés délutánra.
Fotó: Mocsári László

A szerencsés lakók a programban hallhatták Regős Amarilla és Matolcsi Erika művésznők énekét, műélvezhették Regős Ádám glockenspiel játékát, és a Fráter Gimnázium fiataljainak kórus-énekét. A  program művészeti vezetője és házigazda zongorakísérője Regős Zsolt karmester volt, akitől megtudtuk, hogy idén augusztusban fedezték fel, hogy ennek a zárt udvaros háznak igen jó az akusztikája, szinte kínálja magát a házzal körbevett tér, hogy koncertezzenek, énekeljenek benne.

Rögtön adtak is egy nyári zenés esti műsort az ott élő lakóknak, amivel nagy sikert arattak. Az igény azonnal meg volt a folytatásra, mind az ott élőknek, mind a fellépő művészeknek. 
„Nagyon jó itt a lakóközösség, családias a hangulat, a közönség hoz süteményeket, teát, sőt forralt bort is, amit a műsor közben közösen elfogyasztanak. Családi barátunk lakik ebben az épületben, innen a kapcsolat. Egy látogatásunk alkalmával kijöttem az udvarra és azonnal éreztem, hogy itt muszáj lenne zenélnünk” – mesélte Regős Zsolt a kezdeteket. 

Hozzátette, a hely szinte adja magát, zárt, nincsen utcazaj, sőt még kutyaugatás sem, semmi zavaró elem, amely negatívan befolyásolná a zenét vagy az éneket. Nonprofit alapon, valóban csak örömből lépnek fel, és csinálnak igazi örömzenét a hallgatóságnak.   

A csütörtöki koncerten a klasszikus zeneirodalom kedvelt  karácsonyi dallamait szólaltatták meg, többek között Regős Amarilla előadásában ismert vagy mifelénk kevésbé ismerős angol dalokat. A szervező bízik abban, hogy az augusztusi jó kezdet és a sikeres decemberi folytatás után jöhet a harmadik menet, legkorábban tavasszal, a húsvéti ünnepek alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!