Ugrás a tartalomra

Leszavazta a Fidesz az LMP gyermekvédelmi határozati javaslatát

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 04. kedd 18:00
Az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága mai ülésén a kormánypárti többség teljes érzéketlenséggel szavazta le az LMP – Magyarország Zöld Pártjának határozati javaslatának első részét, amely megerősítette volna a hazai gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszert - írja sajtóközleményében Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese.
Fotó: Internet (illusztráció)

Az ellenzéki párt szerint, ismét kiderült, hogy a Fidesz-KDNP csak szavakban és óriásplakátokon hirdeti a gyerekvédelmet, azonban ha érdemi cselekvésre van szükség, akkor már nem olyan fontosak a gyermekek.

A kormánypártok által leszavazott határozati javaslat kimondja, hogy a gyermekek védelme az állam egyik legfőbb feladata. A Fidesz nemet mondott arra és leszavazta, hogy a gyermekek védelmét elsősorban a magyarországi gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer biztosítja, hogy köszönetét fejezi ki a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszerben dolgozóknak mindennapos áldozatos munkájukért. Hogy elismeri, a gyermekek védelmének erősítése érdekében a hazai gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer megerősítése szükséges. Hogy átfogó törvénymódosítással 2023. szeptember 1-jéig megerősíti a személyes szociális szolgáltatásokat és pénzbeli ellátásokat. Hogy a kormány dolgozzon ki a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabb működésére, a jelzőrendszer megerősítésére vonatkozó akciótervet. Hogy a kormány a központi költségvetés tervezése során biztosítsa a szükséges forrásokat a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer megerősítése érdekében. Hogy a kormány alakítsa ki a szociális szektor, így a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer dolgozóinak is anyagi megbecsülést jelentő rendszerét. Hogy a kormány a szociális szektor, így a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer dolgozóinak is a koronavírus-járványhelyzet alatt mutatott példaértékű munkájának megbecsüléseként egyszeri bruttó 500 ezer forint rendkívüli juttatást biztosítson - áll a keddi közleményben. 

A határozati javaslatot az alábbi linken olvashatják:
https://www.parlament.hu/irom42/03266/03266.pdf

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!