Ugrás a tartalomra

Megnyitotta kapuit a DVTK Szabadidőpark

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 18. szerda 19:17
Innentől bárki kedvére kosarazhat majd a DVTK Stadion mellett, a diszkontáruház szomszédságában.
Juhász Ákos képgalériája

Szerda délután egy szabadon használható szabadtéri kosárlabda- és teqball-pályával bővült a DVTK Sportliget, miután az elmúlt hónapokban teljesen megújult a DVTK Stadion és a Diósgyőri Uszoda közötti, a DVTK Aréna és a Penny Market által határolt 4545 négyzetméteres terület.

A DVTK elnöke szerint régi álma vált valóra ezzel a klubnak, hiszen a DVTK Sportliget azon része újult most meg, amely fölött már eljárt az idő, s már nem igazán illett a hat éve megújult stadion és a három éve átadott Aréna közvetlen környezetébe. Sántha Gergely az ünnepélyes avatáson elmondta: miután a klub játékosai számára nagyrészt már megteremtették azokat a feltételeket, amivel támogathatják őket a versenyzés során, úgy ezúttal a klubot körülölelő városrészért szerettek volna tenni.


A munka a tavasz második felében kezdődött. Az épületegyüttes elbontása után egy kétszer tízméteres, kétsoros lelátóval rendelkező szabadtéri kosárlabda-pályát és egy sportparkot alakítottak ki. A további tervek között szerepel még egy kondipark, egy futókör és a világítás kiépítése is.

A DVTK-nál bíznak benne, hogy a sportpark Miskolc egyik új közösségi tereként fog funkcionálni, amit nem csak a mérkőzések napján, de a hétköznapokban is felkeresnek majd a szabadtéri sportok szerelmesei és testmozgással az egészségükért tenni akaró miskolciak.
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára úgy vélekedett, hogy a kosárlabda 3x3-as szakága lehetőséget nyújt azoknak az országoknak is az olimpiai sikerek elérésében, ahol eddig a sportág nem igazán tudott gyökeret ereszteni. Bodnár Péter beszámolójából kiderült: az elmúlt esztendőkben mintegy százötven ehhez hasonló szabadtéri létesítményt sikerült hazánkban kiépíteni.

Mivel idősebb fák is voltak a területen, így külön kérése volt a klubnak a kivitelező felé, hogy a területrendezés során a jelenlegi dús növényzet nagy részét igyekezzen megtartani, sőt, bővíteni azt – elvégre a nagy nyári melegben egy kis testmozgás után jóleső érzés a dús lombok alatt megpihenni. 

A megnyitón a városrész országgyűlési képviselője felidézte: ismét bebizonyosodott, hogy a DVTK nem csupán a klubra, de a környezetére, a bázisára, a diósgyőriekre is gondol. Kiss János rámutatott: amennyiben ilyen létesítményekkel gyarapszik Miskolc, úgy egyre kevésbé tudunk kibúvót találni, hogy miért nem teszünk az egészségünkért némi mozgással.

Az ünnepélyes szalagátvágáson a fent idézetteken kívül részt vett még Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a DVTK - HUN-Therm részéről Kányási Veronika magyar válogatott kosárlabdázó, valamint Völgyi Péter vezetőedző, a válogatott szövetségi kapitánya.


A hivatalos megnyitót megelőzően tizenöt órától egy négycsapatos U18-as mini kosárlabda tornát rendeztek, amelynek győztese a megnyitó után a klub bajnoki címvédő női kosárlabda csapatával is összemérhette tudását kétszer öt percben, de egy gálamérkőzés keretében a bajnokcsapat a DVTK dolgozóinak legjobbjaival is megmérkőzött a délután folyamán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!