Ugrás a tartalomra

„Mészáros miskolci embere”

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 16. péntek 16:04
Bejelentette a miskolci Fidesz, hogy kit támogat a júniusi önkormányzati választáson. A magát civilként meghatározó Tóth-Szántai József jelöltségére a Velünk a Város reagált.
Tóth-Szántai József polgármester jelölt. Fotó: Facebook profil

Néhány napja jelentette be közleményben Tóth-Szántai József, hogy a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete bizalmából polgármesterjelöltként elindul a júniusi önkormányzati választáson. Ahogy eddig a Fidesz-KDNP, úgy az ő közleményét sem kapta meg lapunk, ahogy arról is csupán a Fidesz országgyűlési képviselőinek közösségi oldaláról értesülhetett a város csütörtök este, hogy a kormánypárt helyi szervezete beáll a jelölt mögé.

A hírre reagálva a Velünk a Város frakciószövetség közleményt adott ki pénteken „Mészáros Lőrinc Miskolcra is rátenné a kezét” címmel. Ebben azt írták, hogy a rendszerváltozás óta „legnagyobb erkölcsi, politikai válságot előidéző Fidesz és Mészáros Lőrinc a pedofilbotrány idején sincs mással elfoglalva, mint hatalma növelésével”.

– Most Miskolcon lenne a sor, hogy behódoljon a miniszterelnök szomszédjának, a leggazdagabb magyarnak, aki még a magánrepülőgépéhez is helikopterrel jár – utaltak arra, hogy „az állampárt megerősítette a városban terjedő hírt, hogy a Pont Mi nevű álszervezet és polgármesterjelöltje mögött valójában a Fidesz áll”.
„Tóth-Szántai Józsefről tudnia kell a miskolciaknak, hogy Mészáros Lőrinc embere. A városban ismert Rádio M műsorvezetője Mészáros Lőrinc üzleti köreitől kapja és nekik termeli a pénzt. A „Rádió Mészáros” által használt frekvencián ugyanis Mészáros Lőrinc üzleti köreihez tartozó rádióhálózatot működtető társaság sugároz. A Fidesz jelöltje az Orbán-oligarcha rádiójában vezet műsort, növeli reklámbevételeit”, írják. Hozzáteszik: a Pont Mi egy olyan „civil” szervezet, amelyet alig pár hete jegyeztek be, a programja nem ismert, a tagjai közül is csak egy személy.

„A Fidesz támogatta álcivil szervezetről sokat elmond, hogy a műsorvezető lakásán működik, aki a szervezet elnökeként saját magát indítja polgármesterjelöltnek, és akinek van miből költenie: a héten felkerült a közösségi oldalakon legtöbbet költő hirdetők országos toplistájára”.

– „Örülünk az időzítésnek, hiszen akkor fog csatlakozni egy politikai párthoz, amikor arról napvilágot lát, hogy pedofilmosdató, pontosan megmutatja, mennyit számít az erkölcs és mennyit Mészáros pénze. Az öt év alatt egyszer sem láttuk a jelöltet bármilyen városépítő tevékenységet folytatni. Egyetlen civil kezdeményezésben sem vett részt, neve nem kötődött semmilyen városi rendezvényhez, eseményhez. Azelőtt, hogy a propagandaminisztérium ráborította volna a közpénzt, semmit nem tudtunk róla. Két hónapja viszont látványos Miskolc-rajongás lett rajta úrrá” – írták.

A Velünk a Város azt kérdezi a jelölttől: tisztában van-e azzal, hogy a Fidesz megroppant, korrupt önkényuralmi rendszerének és legnagyobb harácsolójának képviselőjeként mire szeretné rávenni a miskolciakat? Mészáros Lőrincnek nem elég a fél ország, most már városokat akar elfoglalni embereivel – ezt fogja végrehajtani szolgai módon? Miskolcból is hasznot húzni, amennyit csak bír lenyúlni a város vagyonából? Miért akarja a pedofiliát szavakban elítélő, tettekben viszont a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket eltussoló erkölcstelen, gyermekbántalmazó világot hozni Miskolcra? Ennyire becsüli a miskolciakat? Egy újabb üzletet adni Mészáros Lőrincnek? Ezt jelenti önnek a város, gyermekeink jelene és jövője? - tette fel kérdéseit a Velünk a Város frakció. 

További hírek

Olvasnivaló