Ugrás a tartalomra

Miért Isten? „MIÉRTT” is ne?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 21. szerda 16:38
Hatodik alkalommal rendezik meg a MIÉRTT Keresztény Fesztivált június utolsó hétvégéjén Miskolcon. A Táncsics tér 1. szám alatt tartott háromnapos program idei szlogenje: „Egy szívvel, egy lélekkel!” 
Fotók: Mocsári László

A Miskolci és Észak-magyarországi Regionális Testvéri Találkozó célja egy olyan keresztény fesztivál szervezése és lebonyolítása, melyen Miskolc különböző felekezetei és gyülekezetei mutatkozhatnak be egymásnak és a városnak. Az eseményen missziós kiállítások, filmvetítések, számos gyerekprogram, beszélgetés és éjszakai dicsőítés is szerepel. A többnapos fesztiválon fellép a Magyar Continental Band is. Az esemény házigazdája idén is a Diósgyőri Református Gyülekezet.

Az eseményt beharangozó szerda reggeli sajtótájékoztatón Péter András református lelkész elmondta: a Miskolc-Diósgyőri Református Gyülekezet templomkertjében tartott program el fog térni a szokványos liturgikus istentiszteletektől. – Egyre inkább felismerjük, hogy a hagyományos keretek között működő egyházi életből ki kell lépni. Ha ugyanis bezárva maradunk a magunk közösségeibe, nem tudjuk küldetésünket teljesíteni – mutatott rá a lelkész.

Még 2015-ben a Diósgyőri Református Gyülekezet részéről érkezett az a felvetés, hogy a legkülönfélébb helyi gyülekezeteknek szervezzenek közös találkozót. Az ötletgazda Péter Andrásnak egy Balaton melletti nemzetközi kereszténytalálkozó szolgáltatta a felismerést, hogy valami hasonlót Miskolc is megérdemelne. Kezdeményezése az Aliansz – Magyar Evangéliumi Szövetség pásztorkörében és a gyülekezeti közösségekben is csakhamar támogatókra lelt.

A szervezők célja, hogy az érdeklődő családok a hétköznapokból kicsit kiszakadva minőségi szórakoztató programokon vehessenek részt. Az elmúlt esztendők tapasztalatait mérlegre helyezve úgy látják, olyan kapcsolatok születtek a rendezvénynek köszönhetően, melyek azóta is gyümölcsözőnek bizonyulnak. Hollósy András önkormányzati képviselő hangsúlyozta: idei mottójukban is kifejeződik az egymáshoz fordulás lényege, így nem csoda, hogy évről évre gyarapszik a fesztivál iránt érdeklődők száma.

Nagy Attila József, a miskolci Szabadkeresztény Gyülekezet pásztora elmondta: közösségével tavaly csatlakoztak az eseményhez, s olyannyira megtetszett nekik, hogy ebben az esztendőben is aktív szerepet vállalnak benne. Horváth Péter a helyszínt biztosító gyülekezet elöljárójaként végezetül elárulta: száztíz önkéntessel fognak hozzá a fesztivál lebonyolításához, melyre idén is több száz érdeklődőt várnak.

A részletes program:
 

Miértt fesztivál

 

Miértt fesztivál2

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!