Ugrás a tartalomra

A MIHŐ évértékelőjén a legjobb dolgozókat is kitüntették

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. december 07. csütörtök 20:04
Az év elején még erősen érezhető energiaválság ellenére is eredményes évet zárt a vállalat Kórózs András ügyvezető igazgató szerint, aki az évértékelő ünnepségen kitüntetéssel ismerte el három dolgozójuk munkáját.
Fotó: Mocsári László

A Miskolctapolcai Strandfürdő Panoráma Éttermében gyűltek össze a Miskolci Hőszolgáltató Kft. (MIHŐ) dolgozói. Négy éve nem volt lehetőségük együtt ünnepelni karácsony előtt, előbb a világjárvány, majd a szomszédban zajló háborús konfliktus nyomán kialakult súlyos energiaválság miatt. Az ügyvezető hangsúlyozta, még ezeket a nehézségeket is a hasznukra tudták fordítani, mivel számos újítást vezettek be – mint az otthoni munkavégzés, az online megbeszélések és egyebek -, amelyeket azóta is tudnak rugalmasan alkalmazni szükség esetén. 

„Ugyan még nincs vége az évnek, de óvatos bizakodással úgy gondoljuk, hogy eredményes évet fogunk zárni, és ugyanezzel a bizakodással tekintünk most a következő évre is. Annál is inkább, mivel 2023 úgy indult, hogy még javában benne voltunk az energiaválságban, amely során közel tíz-tizenötszörösére emelkedtek a távhő díjak a közületi partnerek számára. Ez számszerűen azt jelentette, hogy háromezerről harmincezerre nőtt egy gigajoule energia ára. Ez áprilisban tizenhét ezerre mérséklődött, októberre elérte a kilencezret. Ez még mindig háromszorosa a válság előttinek, de már közel nem akkora teher mint korábban. Ez a lakossági árakban nem jelent meg a rezsitámogatás miatt. Így van okunk a reményre, hogy 2024 is eredményes év lesz pénzügyileg” – részletezte Kórózs András
Kiemelte, több jelentős beruházásuk is megvalósult ebben az évben, például megépült az Avason a körösítő vezetéknek az első üteme, folyamatban van ugyanott egy pótvíztározó építése és több, már előkészített fejlesztés várja, hogy 2024-ben elkészüljön. 

Az ügyvezető igazgatói évértékelő záróakkordjaként három dolgozó munkáját ismerték el, akik már több évtizede a MIHŐ alkalmazottai. Miskolc város távhőszolgáltatásáért Szakmai díjat kapott Palkóné Erdődi Marianna raktározási főelőadó, Jancsó Zoltán csőhálózati főgépész és Papp Gyula hőközpont gépész. 

Palkóné Erdődi Marianna pályafutását a BORSODTÁVHŐ-nél kezdte 1988-ban, mint raktáros, majd a Társaság jogutódjánál, a MIHŐ Kft-nél folytatta munkáját. Kiváló szaktudásának köszönhetően 2006-ban megbízták az anyaggazdálkodási csoport vezetésével, hozzá tartozott a beszerzés és a raktározás is. 2008-ban a Miskolc Holding Zrt. központosítási törekvései miatt a MIHŐ és a MIVÍZ beszerzési és raktározási tevékenysége összevonásra került a MIVÍZ égisze alatt, Mariann akkoriban anyaggazdálkodási csoportvezető, anyaggazdálkodási főelőadó és beszerzési csoportvezetőként is dolgozott. Majd 2012-ben ismét a MIHŐ állományába került, általános ügykezelési főelőadói munkakörben bizonyítva, hogy bármely szakterületen megállja a helyét. Azonban az ő igazi élettere mindig is a raktár volt, ott tudott igazán érvényesülni, ezért később újra raktározási főelőadó lett, amely pozícióban a mai napig dolgozik. 

Jancsó Zoltán 1983-tól dolgozik a vállalatnál, pályafutását a diósgyőri terület kazános főgépészeként kezdte. Később a beszabályzó csoport vezetőjeként, majd a belvárosi terület hőközpont gépészeként, azt követően az avasi terület hálózat üzemeltető főgépészeként végezte munkáját. 2009-től pedig csőhálózati főgépészként tevékenykedik. A távhőszolgáltatási szakmában eltöltött 40 év alatt, sokrétű, magas színtű tapasztalatra tett szert, szaktudása és szakmai tapasztalata lehetővé teszi, hogy rendszerben gondolkozzon, nem csak a város távhő vezetékhálózatát, hanem a hőközpontok és kazánházak működését is kiválóan ismeri. Napi munkája mellett Polgári és tűzvédelmi kapcsolattartó feladatokat is ellát.

Papp Gyula 1984-óta dolgozik a távhőszolgáltatás területén, közel 40 éves munkássága alatt mindvégig a belvárosi hőkörzetben tevékenykedett. Az évek alatt olyan magas színvonalú szakmai tudásra tett szert, hogy a terület specialistája lett, kollégái bátran fordulhatnak hozzá segítségért, tanácsért, hiszen mindenben számíthatnak rá. A magas színvonalon történő munkavégzéshez nélkülözhetetlen a folyamatos szakmai fejlődés, ezért az 1-es sz. Ipari Szakközépiskolában megszerzett alapképzettségét munka mellett hegesztő, kazánfűtő, majd vízvezeték- és készülékszerelő képesítéssel egészítette ki. Tudása mindig naprakész, megfelel a távhő szakma által támasztott újabb és újabb követelményeknek.

Az egyik kitüntetett, Jancsó Zoltán, aki már több mint 40 éve dolgozik a társaságnál, elmondta, az évek során sok krízishelyzetet kellett kezelnie. Például, amikor mínusz 10 fokban eldurran egy távhővezeték, akkor ott azonnal reagálni kell, hogy minél hamarabb helyreállítsák, hogy a szolgáltatásban a lehető legrövidebb ideig legyen fennakadás, hiszen akár több ezer lakos maradhat hőszolgáltatás, fűtés vagy melegvíz nélkül. Nagyon szereti a munkáját és a vállalatot, ezt bizonyítja sok évtizedes hűsége is, de már várakozással tekint a jövőbe, tizennyolc hónap múlva eléri a nyugdíjkorhatárt és nagyon várja, hogy a felszabaduló időt a családjával, unokáival tölthesse.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!