Ugrás a tartalomra

Mikulásvonattal és műjégpályával indul az adventi időszak Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 09:09
Meseösvény, manóház, ünnepi vásár, korcsolyapálya, élő betlehem, fényinstallációk, koncertek és még számos különleges program várja Miskolcon a karácsonyra hangolódó közönséget. Az első adventi gyertya lángja jövő vasárnap lobban fel a Szent István téren.

Advent négy hetében, már november 30-tól gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket Miskolc több városrészében a belvárostól kezdve Lillafüreden át egészen Miskolctapolcáig. Hangulatos ünnepi események helyszíne lesz a Szent István tér a fényinstallációkkal és az ünnepi vásárral, a Városház tér a meseösvénnyel, valamint az Erzsébet tér, ahol kuriózumként egy korcsolyakölcsönzővel felszerelt mobil műjégpálya csalogatja a korizni vágyókat.

A pálya december 1-jétől a téli szünet végéig, január 7-ig üzemel majd. Hétköznapokon reggel nyolctól két óráig óvodás és iskolás csoportoknak ad helyet, akik előzetes regisztrációt követően ingyenesen korcsolyázhatnak majd. A nagyközönség délután kettőtől veheti majd igénybe a pályát minimális belépőjegy ellenében, hétvégenként pedig tíz órától este nyolc óráig lehet látogatni, de nem zár be a karácsonyi és a szilveszteri időszakban sem: 24-én, 25-én és 26-án és 31-én is várják a sport szerelmeseit.

A gyerekek a Mikulással személyesen december 2-án és 3-án délután a Széchenyi térre költöző mesés Manóházban találkozhatnak. Mindemellett megleshetik azt a szobát, ahol a Télapó készülődik, pihen, és szabadidejét tölti. A Csodamalom Bábszínház Diótörő-bábautomatái különböző bábszínházi technikákkal és bábokkal eleveníti fel az ikonikus mű különböző jeleneteit

– Szintén a téren, a gyerekek legnagyobb örömére lesz egy hógömbbe bújtatott varázs postaláda is, amely minden adventi hétvégén várja a kicsik kívánságait – mondta Temesvári Éva. A Csodamalom Bábszínház igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a külső programok mellett a bábszínház falai között az első adventi hétvégén mini adventi vásárral és kézműves foglalkozással kedveskedünk a gyerekeknek és szüleiknek. Külön hangsúlyozta, hogy szeretettel várják azokat, akik elővételben már megvették a jegyüket a Hóember álma című Mikulás előadásra, mert az előadás teltházas.

Kitért az idei utolsó előadásukra, a nagysikerű Holle anyó december 15-i és 17-i előadására is, amelyre még kapható néhány jegy. – De azok se essenek kétségbe, akik lemaradnak ezekről az alkalmakról, mert a januári előadásokra még válthatóak jegyek – tette hozzá.

Pompás programok színesítik majd Görömböly, valamint Diósgyőr tereit is. Görömbölyön december 8-án este 6 órakor Ünnepváró swing klubestet tartanak a Double Trombone Együttessel. A Mikulás december 9-én érkezik a városrészbe, ahol Télapó és Karácsonyváró kézműves foglalkozás és vásár várja a kicsiket és a nagyokat, fotózkodni is lehet a Mikulással, majd táncházban vigadhatnak a látogatók. December 20-án este hét órától Zenegép koncerten hangolódhat a közönség karácsonyra.

A diósgyőri II. János Pál Pápa téren az adventi gyertyagyújtásokkal egybekötött ünnepségek fél öttől fél hatig tartanak, amelyeken a civil szerveződéseken kívül iskolások és a lengyel kisebbségi önkormányzat mutat be egy-egy produkciót.

A kisgyermekek örömére november 30-tól december 10-ig ismét zakatol majd a Mikulásvonat, amely a Mikulás meseszép, birodalmába repít feledhetetlen élményeket tartogatva a családoknak. A vonat minden alkalommal az előadás kezdete előtt harmincöt perccel indul a Mesebirodalomba.

Megújulva mesébe illő külsővel és belsővel december 3-án gördül ki a miskolci sínekre Európa legszebb adventi villamosa, amely minden eddigitől különlegesebb lesz.

A Miskolc Állatkertben december 2-án és 3-án, valamint 9-én és 10-én (szombaton és vasárnap) 9 és 16 óra között egy varázslatos téli utazás teljesítését követően a gyerekek találkozhatnak majd a Mikulással, amelyhez az útlevélen kívül csak négy kérdésre kell helyesen válaszolniuk a manók kérdésére. Mindemellett autentikus környezetben az élő betlehemet is megcsodálhatják a látogatók az istállóban szamarakkal, juhokkal és kecskékkel, ami karácsony után is megtekinthető.

Különleges programnak ígérkezik az Állatok Karácsonya december 27-én, amely a karácsonyi, ünnepi időszak utolsó pillanata az állatkertben.

– Az állatházak feldíszítve, az állatok pedig izgalommal várják ezt a napot, amelyen látványetetéseket tekinthetnek meg a látogatók. Ilyenkor a gondozók finom csemegékkel, becsomagolt falatokkal kedveskednek az állatoknak. A látványetetések alkalmával jól megfigyelhető az állatok viselkedése, de a téli időszak csendességében egy kis mozgalmasságot is hoz ez a nap. Elmaradhatatlan ilyenkor az oktatótermi állatbemutató, mely mindig népszerű, hiszen ilyenkor néhány állat kézközelből figyelhető meg – nyilatkozta a Miskolci Naplónak Drapcsákné Farkas Zsuzsanna zoopedagógus.

Részletes programok ITT olvashatóak.

Címlapképünk a tavalyi ünnepsorozat alatt készült.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!