Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. 12. 20.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 20. szerda 07:42
Újabb szürke reggelre ébredtünk, számottevő csapadék nem lesz, de hidegfront érkezik, az erre érzékenyek készüljenek. Plusz négy fok lesz a maximum ma, több növényen megjelentek már a rügyek is.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Szerdán szinte országszerte párásan, ködösen indul a nap, majd északnyugat felől hidegfront érkezik, növekedni kezd a felhőzet és elszórtan gyenge eső is kialakulhat. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél, mely sok helyen kisöpri a hazánk felett rekedt, nyirkos levegőt, de keleten, északkeleten maradnak tartósan ködös tájak. Napközben 2-10 fokra számíthatunk - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Orvosmeteorológia

Szerdán szinte országszerte ködös, hideg idővel indul a nap, így reggeli órákban sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.
Napközben hidegfront érint bennünket, aminek hatására több helyen felszakad a ködtakaró, kisüt a nap. Ugyanakkor a frontérzékenyeknél görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki.
Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán kezdetben szinte országszerte ködre, sok helyen sűrű ködre kell számítani. Szitálás, helyenként ónos szitálás, hószállingózás ismét előfordulhat, így nedves, vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni. Napközben nyugat felől sok helyen feloszlik a köd, javulnak a látási viszonyok. Északnyugaton eső miatt lehetnek nedvesek az utak, míg északkeleten napközben is megmaradhat a köd.

Levegőminőség

Döntően megfelelő és elfogadható a miskolci levegő szerdára virradóra, sőt, a Lyukóvölgy körzetében kifejezetten jónak mondható. Délen azonban a legszennyezettebb, elsősorban a Görömbölyi részen - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján):

Útlezárás:

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak.  „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Félpályás terelésre lehet számítani:

Árvíz u. 10
Besenyői u. 6
Fenyő u. 64
Jegenyés u. 15
Kapitány u. 21
Katowice u. 49
Klapka Gy. u. - Coop-nál
Koboz u. 45
Kölcsey u. 1.,
Mikes Kelemen u. 28
Nagyszebeni u. 3
Pattantyús u. 1
Pillangó u. 12.
Szabó Ervin u. 7-9
Szeder utca 3.
Szekerész u. -Tüzér u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Nem mindenki látja ugyanúgy a dolgokat, ahogyan te is, de ez még nem jelenti azt, hogy ne érthetnétek egyet. Ha mindketten tiszteletben tartjátok a másik véleményét, akkor nem lesz köztetek vita.

Bika
Sikerül ráhangolódnod az ünnepekre, és ennek örülsz, mert már nagyon rád fért, hogy lazíts egy kicsit. Tölts időt azokkal, akik igazán fontosak neked, mert a körükben most igazán feltöltődhetsz.

Ikrek
Valaki mindent megtesz, hogy lenyűgözzön, de te egyelőre nem akarod beadni a derekadat. Ha úgy érzed, hogy neked is könnyebb lenne úgy, akkor most elgyengülhetsz egy kicsit, hiszen nem kell mindig erősnek lenned.

Rák
Valaki megoszt veled egy titkot, ami számodra is sokat jelent, és örülsz, hogy részese lehetsz a dolognak. Egyelőre azonban még minden nagyon képlékeny, ezért óvatosan kell kezelned a híreket.

Oroszlán
Érzed, hogy valami hamarosan megváltozik, és még nem vagy biztos abban, hogy készen állsz erre. Ha nem rajtad múlik a dolog, akkor nem tehetsz mást, mint hogy megpróbálod elfogadni a helyzetet.

Szűz
Sok kis meglepetést tartogat a mai nap, de téged az tesz igazán boldoggá, ha együtt lehetsz azokkal, akiket szeretsz. Nem a részletekre, hanem a teljes képre figyelsz, és így igazán jól érezheted magadat.

Mérleg
Nem minden az, aminek látszik, és nagy akaraterőre és kitartásra lesz szükséged, hogy keresztülláss a dolgokon, és ennek megfelelően helyes döntéseket hozz. Ha viszont képes leszel erre, az nagy megkönnyebbülést jelent.

Skorpió
Valaki olyan arcát próbálja mutatni, ami a lehető legelőnyösebb, de te nem vagy biztos abban, hogy ez a valódi képmása. Próbáld meg megérteni, miért érzi szükségét annak, hogy így tegyen.

Nyilas
Szeretnéd, ha valaki kicsit érettebben viselkedne, de ha mindenképpen meg akarod menteni a helyzetet, akkor lehet, hogy neked kell majd engedned egy kicsit. Azt tedd, ami a legokosabb döntés.

Bak
Értékeld azt, hogy mennyire a segítségedre van valaki. Lehet, hogy nem sikerül mindent tökéletesen teljesítenie, de megteszi, ami tőle telik, és neked ennyivel is kevesebb gond nyomja a válladat.

Vízöntő
Még nincs itt az ideje, hogy végleges döntést hozz valamiről, de egyre közelebb érzed magadat az elhatározáshoz. Ha az segít, kérd ki valakinek a véleményét, akiben igazán megbízol.

Halak
Most érdemes lehet egy kicsit kockáztatni, mert ha mindig attól félsz, hogy összetörik a szívedet, akkor soha nem találhatod meg a boldogságot sem. Merd megmutatni valakinek, hogyan érzel iránta. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!