Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. 12. 28.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 28. csütörtök 07:55
Beragadhat a reggeli köd csütörtökön, de a déli, délutáni órákban a nap is bekukucskál, egészen plusz hat fokig hevítve a levegőt.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Csütörtökön naposabb, illetve tartósabban ködös, rétegfelhős tájak váltakozhatnak, utóbbira főként északon, északnyugaton számíthatunk. Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő a ködös tájakon. A Dunántúlon többfelé megélénkül a déli-délnyugati szél. A maximumok 3 és 12 között alakulnak, a tartósan ködös, szürke tájakon lesz hidegebb - írja csütörtök reggel az idokep.hu. 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de átlagosnál enyhébb időjárás miatt a melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok, keringési problémák alakulhatnak ki. A tartósan ködös, nyirkos tájakon élők körében a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek, valamint bágyadtság, lehangoltság is előfordulhat. Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni egy nagyobb sétára. Réteges öltözet viselése ajánlott. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggelre sokfelé képződik köd, ami napközben az északi és néhol az északnyugati tájakon tartósan megmaradhat, emiatt korlátozott látási viszonyokra kell számítani.
Az ország többi részén viszont napos időre, száraz utakra készülhetünk. Csapadék nem lesz, így leginkább a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben. Helyenként élénk széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Miskolc szinte egész területén megfelelő a levegő minősége, ami jónak számít, tekintve, hogy fűtési szezon van - a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, minden szavadat meg kell gondolnod, nehogy valami olyat mondj, amivel megbánthatsz valakit. Ennyire óvatoskodni azonban sokáig nem lehet, és nem is érdemes. Ha a szándékaid tiszták, mutasd bátran a valódi arcodat.

Bika
Sok még a teendő, és úgy érzed, megint túlvállaltad magadat, de ha mindennek a végére jársz, végül elégedettnek fogod érezni magadat. Akkor vagy elemedben, ha jól teljesítesz, és ha egyszerre több dolgot is a kezedben tarthatsz.

Ikrek
Valaki a közeledben szeretne lenni, és lehet, hogy őt csak a jó szándék vezérli, de téged egyre jobban zavar a jelenléte, és talán terhesnek is érzed a dolgot. Lehet, hogy mégis megéri egy esélyt adni a dolognak, hiszen az ünnepekkor senkinek sem szabadna egyedül lennie.

Rák
Körülötted van mindenki, akit szeretsz, és ez megnyugvással tölt el. Lehet, hogy úgy érzed, nem lett minden készen, és nem sikerült minden tervedet befejezni, de mostanra világos, hogy nem is ez a legfontosabb.

Oroszlán
Valaki minden áron el akar kerülni egy témát, te azonban érzed, mennyire fontos, hogy beszéljetek róla, így nem hagyod annyiban a dolgot. Ha a kérdés kényes is, akkor is felemeled a hangodat, és beszélsz azok helyett is, akiknek nem elég erős a hangja.

Szűz
Az utolsó pillanatban igyekszel elintézni néhány dolgot, de szerencsére, mikor már úgy érzed, minden kötél szakad, lesz, aki a segítségedre siet, és így időben végzel mindennel. Ráadásul a közös munka még élvezetesebb is lesz.

Mérleg
Minden képességedre szükséged lesz most ahhoz, hogy időben végezz a dolgaiddal, szerencsére azonban számodra semmi sem lehetetlen, és ha megmozgatod egy kicsit a kapcsolataidat, akkor bármire találsz megoldást.

Skorpió
Nagy most rajtad a nyomás, de vigyázz, hogy ne az utolsó pillanatban pattanjon el a húr. Hamarosan te is megpihenhetsz egy kicsit, ezért vigyázz, hogy ne vessz össze senkivel a mai napon, bármilyen ingerült is vagy, hiszen nem lenne jó így kezdeni az ünnepeket.

Nyilas
Nagy terveket szősz, és bár érdemes célokat kitűzni magad elé, arra vigyázz, hogy ezek megvalósíthatóak legyenek, máskülönben az első bukástól elmehet a kedved, és ez hosszú időre visszavethet.

Bak
Állj ki a véleményed mellett akkor is, ha mások azzal nem értenek egyet. Nem kell, hogy mindenki igazat adjon neked, de az neked is kijár, hogy tiszteljék, amit gondolsz, és hagyjanak, hogy magad dönts a saját értékeid felől.

Vízöntő
Úgy érzed, mintha minden téged akadályozna abban, hogy elérd a céljaidat, pedig a helyzet korántsem ilyen kellemetlen. Lehet, hogy csak kissé érzékeny hangulatban vagy ma, és mindent kicsit borúsabban látsz.

Halak
Alig várod, hogy meglephess valakit, mert úgy érzed, tökéletes ajándékot találtál ki neki. Lehet, hogy te még nála is izgatottabb vagy, és ha ez így van, szerencsésnek mondhatod magadat, hiszen megtaláltad azt, amiről a karácsony valójában szól. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!