Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.06.23.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 23. péntek 07:27
Pénteken tetőzik a hőség, majd viharok jönnek. Készüljünk fel az extrém melegre és a viharokra is. Országos hőségriasztás van érvényben.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken még sokfelé kitart a kánikula, 30 és 38 fok közé melegedhet a levegő, és a legtöbb helyen a hajnal sem hoz már igazi felfrissülést. Viszont egy közeledő hidegfront hatására délután és este egyre nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, valamint hevesebb viharokra is számítani kell szélviharral, jégesővel és felhőszakadással. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, mely nyugat felől egyre többfelé fordul majd északnyugatira.

Orvosmeteorológia

Pénteken kezdetben még kánikula terheli szervezetünket, és fülledtté válik az idő. Különösen a szívbetegeket és időseket viselheti meg a nagy meleg, szédülés, rosszullét, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Alvászavarok felléphetnek, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, csökkenhet a fizikai és szellemi munkavégző képesség, valamint fejfájás, migrén előfordulhat az arra érzékenyebbek körében.

Fennáll a napszúrás és hőguta veszélye is, viszont délutántól, estétől egyre többfelé markáns hidegfronti hatás érvényesül, emiatt erős fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, továbbá nem szűnik meg a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok sem. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Lehetőleg kerüljük a cukros, az alkoholos és koffeines italokat.

Közlekedésmeteorológia

Péntek délután, este egyre nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, valamint hevesebb viharokra is számítani kell szélviharral, jégesővel és felhőszakadással, emiatt többfelé lehetnek vizesek, csúszósak az utak. Az intenzívebb gócokban vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést, valamint hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Zivatarok környezetében a viharos széllökések jelentősen ronthatják a járművek menetstabilitását, de zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, mely nyugat felől egyre többfelé fordul majd északnyugatira, és ezek a széllökések szintén okozhatnak némi stabilitási problémát.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.
Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! (idokep.hu)

Levegőminőség

Miskolcon péntek reggel a mérések szerint döntően jó, néhány helyen megfelelő a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi jönnek a városi fenntartású utakról:

Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Alföldi u. 22
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bencések útja 45
Bercsényi u. 25
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor u.15 és 17
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Fadrusz J. u.14
Forrásvölgy u. 42-44
Hutás u. 3
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Költő u. 26
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út 55
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Tábortűz u. 5; 9.
Üteg u. 3; 5
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Zászló u.14.
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, ha nem cselekszel elég gyorsan, lemaradhatsz valamiről, elszáll a nagy lehetőség, és akik elpártolnak tőled, nem térnek már vissza. Az üzleti világban ez talán így van, de a szeretteid mindig mögötted maradnak.

Bika
Tudod, hogy szükséged van a kihívásra, mert így teljesítesz a legjobban, de vigyázz, ne vállald túl magadat. Meg kell találnod az arany középutat, ami még motivál, de nem merít ki teljesen.

Ikrek
Itt az ideje egy szusszanásnyi szünetnek, tarts egy kis pihenőt, tölts időt a családoddal. Ha nem pörög folyton a munkán az agyad, és végre megkönnyebbülsz egy kicsit, még az is lehet, hogy egy régóta zavaró problémára könnyedén megoldást találsz.

Rák
Tarts ma a kezed ügyében papírt és ceruzát, mert sokszor, sok fontos információ hangzik majd el, és nem biztos, hogy mindet fejben tudod tartani. Kisebb lesz rajtad a nyomás, ha rendszerezni tudod a dolgokat.

Oroszlán
Nem minden úgy alakul, ahogyan eltervezted, de csak azért, mert a dolgok nem időben történnek, még nem jelenti, hogy nem is fognak megtörténni. Legyél egy kicsit türelmes, akkor is, ha ez most különösen nehezedre esik.

Szűz
Úgy érzed, te vagy az egyetlen, aki minden részletet ismer, így csak te tudod igazán kézben tartani az irányítást. Ugyanakkor azt is felismered, hogy egy kis pihenésre is szükséged van. Találnod kell valakit, akiben megbízol.

Mérleg
Úgy érzed, minden korábbi munkád kárba veszett, amikor egy rajtad kívül álló ok miatt a terveid fenekestül felfordulnak. Ha nem veszted el a hitedet, akkor még nyitva áll az út a sikerhez, csak talán kicsit rögösebb lesz.

Skorpió
Nem egyszerű rávenni magadat arra, hogy valami olyasmit csinálj, amiben nem hiszel. Ha megígérted magadnak, hogy adsz egy esélyt a dolognak, akkor ne foszd meg magadat ettől a lehetőségtől.

Nyilas
Minden jel arra mutat, hogy most kellene hátat fordítanod, és hagyni mindent, amibe belekezdtél, de te hiszel abban, hogy a törekvéseidet siker koronázhatja. Ha bízol magadban, ezek a buktatók nem tántoríthatnak el.

Bak
Hullámzik ma a kedélyed, mert az eredmények pillanatok alatt is változhatnak, és ha egyszer azt gondolod, minden remekül alakul, gyorsan a feje tetejére állhatnak a dolgok, majd vissza. Próbálj higgadt maradni, és ne reagálj túl semmit.

Vízöntő
Ha van valami, amit már régóta halogatsz, akkor itt az ideje, hogy pontot tegyél az ügy végére. Sokkal jobban fogod érezni magadat, ha nem nyomja tovább a válladat a teher, és felszabadulnak az energiáid.

Halak
Minden helyzetre van megoldás, és ha nem ragadsz le a szokásos menetrendnél, akkor akár olyat is találhatsz, ami tökéletesen megfelel az elképzeléseidnek. Ne kompromisszumokat köss, merj gondolkodni. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!