Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.07.01.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 01. szombat 07:54
Hidegfront jön, egy-egy zápor érkezhet a késő délutáni órákban, de a 29 fokos melegben nem fogunk megfázni. És még levendulát is szedhetünk ma vármegyénkben.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Szombaton egy hidegfront hatására már gyakrabban takarhatják felhők a napot, és több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Jellemzően felhőszakadás, apró szemű jég kísérheti majd őket. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk lehet a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 33 fok között alakulhat, elsősorban nyugaton, északnyugaton mérséklődhet a meleg, a csapadékos területeken gyorsan visszaesik majd a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton érkező gyenge hidegfront miatt a frontérzékenyeknél görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás jelentkezhet, ami a szelesebb északnyugati tájakon tovább fokozódhat.
Zivatarok környezetében fülledtebbé válik a levegő, ami nehéz légzést, légszomjat idézhet elő, továbbá romlani fog az asztmások állapota is.
Hajnalban a hűvösebb időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak. A naposabb tájakon 10 és 16 óra között nagyon erős, akár extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton egy hidegfront hatására főként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, így itt több helyen lehetnek vizesek, csúszósak az utak. Az intenzív csapadékgócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, emellett vízátfolyások, viharos széllökések nehezíthetik a közlekedők dolgát.

Levegőminőség

Miskolcon városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai alapján.

Útinform

A Miskolci Városgazda tájékoztatása szerint megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, várhatóan július 3., hétfőtől a közlekedők találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható, ezáltal a szeptemberi iskolakezdésre a gyermekek és szülők felújított, biztonságos környezetben indulhatnak az első iskolai napokra.

Útlezárás:

Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 22
Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bedegvölgy u.2
Bercsényi u. 25
Csokonai u. 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Forrásvölgy u. 42-44
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Koppány u. 16
Költő u. 26
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Tábortűz u. 5; 9.
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Tudod, hogy sokkal hatékonyabb is lehetnél, mégis szeretnél egy kis időt szánni a pihenésre is. Ezzel nincs is baj, de ne feledd, hogy most erősnek kell maradnod. Ha feltöltekeztél, térj vissza a terveid megvalósításához.

Bika
Nem könnyű döntésre kell most rászánnod magadat, és még az is lehet, hogy olyan választ kell adnod, ami nem egyszerű lesz. Ne hagyd, hogy a büszkeséged diadalmaskodjon a józan ész fölött.

Ikrek
Nagyon szeretnél segíteni valakinek, de ha nincsenek meg a megfelelő eszközeid, akkor nem sok mindent tehetsz. Vigyázz, nehogy a nagy igyekezetben magadat is bajba sodord, hiszen az senkinek nem lesz jó.

Rák
Ha tudod, hogy valami bajt okozhat, akkor ne várd meg, míg rosszabbra fordul a dolog, készülj fel előre a rosszabbik lehetőségre is. Állj készen, hogyha beüt a baj, a lehető legkisebb kárt okozza.

Oroszlán
Kicsit túlhajszolhattad magadat mostanában, ezért éppen itt az ideje, hogy szusszanj egyet, kipihend magadat. A családod is érzi már, hogy jó lenne veled lenni egy kicsit, így mindenki boldog lesz, ha szántok egymásra időt.

Szűz
Néha azért kell visszatekinteni a múltba, hogy lásd, milyen nagy út van mögötted, és ne ijesszen meg az, ami még előtted áll. Lehet, hogy a kihívás nagy, de ha valaki, akkor te elboldogulsz majd vele.

Mérleg
Siettetnéd a dolgok alakulását, mert félsz, hogy lemaradsz valamiről, hogy elszalad egy nagyon kedvező lehetőség. Ne aggódj, ha így is lesz, az csak azért van, mert egy ennél is jobb vár rád a következő sarkon.

Skorpió
Úgy tűnik, egy kis kényszerpihenőre szorulsz, te pedig kihasználod az alkalmat, és rendbe teszed egy kicsit a gondolataidat. Ez a legjobb, amit tehetsz, így, amikor ismét megnyílik előtted az út, már tudod majd, merre indulj.

Nyilas
Szeretnéd, ha mások is komolyan vennének, de azt is tudod, hogy ehhez először bizonyítanod kell. Szerencsére azoktól, akikre mindig számíthatsz, ehhez is megkapod a szükséges támogatást.

Bak
Nem is mersz belegondolni abba, mi lett volna egy döntésed következménye, ha nem idejében veszed észre, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Ezen azonban kár is emészteni magad, hiszen végül helyes döntést hoztál.

Vízöntő
Úgy érzed, nem azt kapod, amit elvárhatnál, és az elégedetlenségednek hangot is adsz. Ha egy kicsit határozottabban lépsz fel, gyorsan helyrerázódnak a dolgok.

Halak
Ne hagyd, hogy csak azért, mert valakinek nagyobb a hangja, elnyomja az igazadat. Ha a valóság a te oldaladon áll, most kicsit elő kell bújnod a csigaházadból, és neked is fel kell emelned a hangodat a jó ügy érdekében. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!