Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.07.02.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 02. vasárnap 07:59
Szeles, napos vasárnapra készüljünk. Miskolcon kis eséllyel lehetnek futó záporok, de sok enyhülést nem hoznak, ha lesznek is, a meleg ostromolni fogja alulról a 30 fokot, igen erős UV sugárzással. Itt a strandidő. 
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Vasárnap túlnyomóan napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, elszórtan záporok, zivatarok keleten, délkeleten alakulhatnak ki, de egy-egy zápor a nyugatra is besodródhat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 13-19 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 26 és 32 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már frontmentes idő jön, de az átvonuló front mögött fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, görcsös panaszok jelentkezhetnek.
A szeles idő miatt nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok is kialakulhatnak, illetve fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.
Keleten, a zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat. A fülled időben nehézlégzés, légszomj is felléphet.
A naposabb tájakon 10 és 16 óra között nagyon erős, akár extrém erős lehet az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap keleten, délkeleten várható még zápor, zivatar, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk.
Az intenzív csapadékgócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, emellett vízátfolyások, viharos széllökések nehezíthetik a közlekedők dolgát. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Miskolcon városszerte jó a levegő minősége, de tegnap óta a város keleti felében enyhén romlott a helyzet a pmmonitoring.hu adatai alapján.

Útinform

A Miskolci Városgazda tájékoztatása szerint megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, várhatóan július 3., hétfőtől a közlekedők találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható, ezáltal a szeptemberi iskolakezdésre a gyermekek és szülők felújított, biztonságos környezetben indulhatnak az első iskolai napokra.

Útlezárás:

Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 22
Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bedegvölgy u.2
Bercsényi u. 25
Csokonai u. 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Forrásvölgy u. 42-44
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Koppány u. 16
Költő u. 26
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Tábortűz u. 5; 9.
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Amikor az egyik gondnak a végére jársz, valami más üti fel a fejét, és úgy érezheted, sosem érnek véget a feladatok. A megoldás szerencsére közelebb van, mint gondolnád, már nem kell sokáig kitartanod.

Bika
Ne aggódj túl sokat olyasmi miatt, ami nem éri meg az áldozatot. Az egészséged mindennél fontosabb, ne áldozd fel valaminek az oltárán, amiről még nem is tudod biztosan, hogy valóban fontos-e neked.

Ikrek
Egyelőre még nem akarsz mindenkit beavatni valamibe, amit pedig már régóta tudsz. Azt várod, hogy biztos jelet kapj, meggyőződj arról, hogy a dolgok a te elképzeléseid szerint alakulnak, mielőtt valaki változtatni tud rajtuk.

Rák
Nem vagy kifejezetten kezdeményező típus, most mégis elébe mész a dolgoknak, mert szeretnéd megmutatni valakinek, hogy mennyire fontos neked. Ne félj az elutasítástól, mert hasonló érzelmeket találsz majd.

Oroszlán
Vannak az életednek olyan területei, amiket nem szeretnél mindenkinek megmutatni, vagy amelyektől még te magad is félsz egy kicsit. Nincs okod az aggodalomra, ezen a területen is úrrá leszel majd.

Szűz
Sokadszorra hallasz egy ígéretet valakitől, te azonban most már eredményeket szeretnél látni. Nem akarsz több kifogást hallani, azt akarod látni, hogy valaki tényleg próbálkozik - csak így állhat helyre a bizalmad.

Mérleg
Minden pillanatot ki akarsz használni, de közben eléggé fáradtnak is érzed magadat. Pihenj, de válassz olyan pihenést, ami jó hatással van rád, hogy valóban több energiád legyen a fontos dolgokra.

Skorpió
Rosszul viseled, ha valaki nem őszinte veled, még akkor is, ha megérted, hogy mik voltak az indokai. Azt szeretnéd, ha meg tudnál bízni valakiben, ez azonban nem fog sikerülni, ha nem tudod, mikor mond igazat.

Nyilas
Szívesen fűznéd szorosabbra a szálakat valakivel, aki közel áll hozzád, azt azonban még nem tudod biztosan, hogy készen állsz-e az elköteleződésre. Haladj apró lépésekben, és egyelőre ne ugorj fejest semmibe.

Bak
Szeretnéd, ha a lehető legkisebb áldozattal tudnál megúszni valamit, még akkor is, ha azt már elfogadtad, hogy valamennyi áldozatot hoznod kell. Tartsd kezedben az irányítást, és akkor semmi nem fog elveszni, aminek nem kell.

Vízöntő
Fontos híreket vársz valakitől, amik nem csak abban segítenének, hogy megtedd a következő lépéseket, de meg is erősítenének abban, hogy jó úton jársz. Állj készen a feladatokra, mert bármikor megérkezhetnek.

Halak
Most nincs idő arra, hogy hosszasan mérlegelj, ezért a legjobb, amit tehetsz, ha elfogadod, ahogyan a dolgok alakulnak, és bízol abban, hogy ez valóban a kedvezőbb lehetőség. Ha változtatni nem tudsz valamin, próbálj meg örülni neki. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!