Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.07.13.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 13. csütörtök 07:59
Csütörtökön hidegfront vonul át felettünk zivatarokkal, heves viharokkal, délelőttre az eső valószínűsége 100 százalék, az idokep.hu szerint.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Csütörtökön feltámadó északnyugati szélre, illetve többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra kell számítanunk. Jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökéssel kísért heves viharok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél többfelé feltámad, a zivatarok szélviharral vonulhatnak. Nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt, 26 és 36 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délen lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfront vonul át felettünk, de a hőség az ország déli felén továbbra is kitart. Sokaknál alakulhat ki fáradtság, fejfájás, migrén, dekoncentráltság. A melegebb éjszakák miatt alvászavarok, álmatlanság felléphet.
Az idősek és szívbetegek különösen veszélyeztetettek, akiknél a hőség miatt nagyobb eséllyel jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési problémák.
Csökkenhet a szellemi és fizikai munkavégző képesség, lehetőleg kerüljük a nehéz fizikai megterhelést! Zivatarok környezetében fülledtebbé válik a levegő, ami nehézlégzést, légszomjat idézhet elő, egyúttal az asztmások állapota is romolhat.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt. Mindenkit fokozottan fenyeget a napszúrás és hőguta veszélye. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön többfelé alakulhatnak ki zivatarok, amelyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra kell számítani.
A zivatarok lánccá alakulhatnak, nagy területet érintve, heves viharokra kell készülni, amelyekben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint villámárvizek, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést, szignifikáns méretű jég eshet.

Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökésekre kell számítani, amelyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! A meleg miatt kissé dekoncentráltabbak lehetünk, emiatt azt javasoljuk, hogy tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!


Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége, köszönhetően az átvonuló frontoknak, szélnek - látható a pmmonitoring.hu oldalon.

Útinform

A Városgazda szerdán is közzétette az önkormányzati fenntartású utakra vonatkozó friss közlekedési információit: 

Útlezárás
A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.
Megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.
A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bajza u. 4
Bedegvölgy u.2
Berekalja u. 19
Bercsényi u. 25
Besenyői u. 6
Besenyői u. – Vereckei u. kereszteződés
Borbély u. 5
Csokonai u. 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Ernye bán u. 25
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Esztergályos u. 2
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Fürj u. 1
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Kapitány u. 19
Koppány u. 16
Költő u. 26
Középszer 32.
Kürt u. 7
Lakatos u. 1
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 10
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskás  T.u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Szervezet u. 54
Tábortűz u. 5;
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Legyél óvatos, mert valaki megpróbál elhitetni veled valamit, ami nem egészen felel meg a valóságnak. A részleteken most sok minden múlhat, a legjobb, ha magad jársz utána a dolgoknak.

Bika
Attól, hogy valamit eltervezel, még nem biztos, hogy így is alakul majd. Próbáld tartani magadat a terveidhez, de ne ess kétségbe akkor sem, ha a dolgok máshogyan alakulnak. Mindig van megoldás.

Ikrek
Ne félj attól, hogy mit hoz a holnap, mert egyelőre a mában kell megfelelned. Hozz olyan döntéseket, amikről tudod, hogy később is helyesnek érzed majd őket, és akkor semmi nem állhat a boldogságod útjába.

Rák
Szeretnéd fenntartani a baráti kapcsolataidat is, de nem egyszerű most mindenre időt találni. Pedig számodra is fontos, hogy egy kicsit pihenni tudj, különben egészen felemészted magadat.

Oroszlán
Sok kicsi szünettel és pontos tervvel tudod átvészelni a mai napot, így a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad. Ügylej a megfelelő folyadékbevitelre, mert egy ilyen zsúfolt napon hajlamos lehetsz elfelejteni inni.

Szűz
Hiába tetted a lelkedet is bele valamibe, most mégis úgy érezheted, hogy mások rossz indulata miatt a dolgok nem olyannak látszanak, mint amilyennek te láttatni szeretnéd őket. Szerencsére lesz majd, aki így is megért téged.

Mérleg
Apró lépésekben haladsz, de tudod, hogy mindegyik közelebb visz a célod felé. Miközben nagyon szeretnél már ott tartani, így legalább arra is adódik lehetőséged, hogy átgondold, mi az, amit igazán szeretnél.

Skorpió
Úgy érzed, szélmalom-harcot folytatsz, alig oldottál meg egy problémát, valaki máris előáll a következővel. Lehet, hogy itt az ideje annak, hogy ne egyedül küzdj, hanem magad mellé állíts másokat is.

Nyilas
Bízol az ösztöneidben, és jól is teszed, mert a mai napon semmit nem lehet pontosan kiszámítani. A legtöbb, amit tehetsz, hogy az elveidnek és megérzéseidnek megfelelően cselekedsz.

Bak
Szeretnél valakinek meglepetést szerezni, és rosszul esik, amikor nem úgy fogadja, ahogyan azt vártad. Ez még nem jelenti azt, hogy nem örül neki, de tiszteletben kell tartanod, hogy mindenki maga választja, hogyan járja az útját.

Vízöntő
Nincs sok időd arra, hogy átgondold, hogyan szeretnél elérni valamit, de abban biztos vagy, hogy mit szeretnél. Lehet, hogy valaki éppen csak erre a döntésedre várt, és a bizonyosságnál többet nem is vár tőled.

Halak
Egyelőre még nem akarod minden kártyádat kijátszani, de az, hogy több vasat is a tűzbe tartasz, kezdi felemészteni az energiáidat. Ha sehol sem tudsz a maximumon teljesíteni, azzal magadnak és másoknak is ártasz. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!