Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.09.01.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 01. péntek 07:20
Helló suli! - Esős napok után nyárias idővel indul a szeptember és az új tanév.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb helyenként északnyugaton alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lehet a szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel 9 és 15, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem várható fronthatás. Többfelé hűvös, helyenként párás, ködös lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák. Jelentős napi hőingadozás alakulhat ki, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást okozhat.

A szelesebb tájakon élők nyugtalanabbak, frusztráltabbak lehetnek, felerősödhetnek a fejfájásos panaszok is. A hűvös, nyirkos reggeli időben öltözzünk kicsit rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb helyenként északnyugaton alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők. Többfelé élénk lehet a szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége, kivéve Martinkertvárost és Szirmát, ahol még megfelelő, a pmmonitoring.hu kora reggeli adatai szerint.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldalának információi alapján)

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.
Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Asztalos u. 7
Balogh Á. u. 27
Bárczay u. 2
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Csajkovszkij u. 106
Csokonai V. M. u. 80
Dráva u. 20
Egres u. 2
Eper u.109
Feszty Á. u. 4
Fonoda u.-Szinva u. sarok
Honszerző u. (Vasút u.-nál)
Igazság u. 14
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Katowice u. 41
Kárpitos u. 30
Kiss tábornok út - 10-es postával szemben
Középszer u. 56-58
Lauday u. 14
Malom u. – Szirmai u. kereszteződés
Meggyesalja u. 11
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Mogyoró u. eleje
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Pázsit u. 20
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Szabadság u. 24
Tamási Á. u. 6
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Testvériség u. 34
Torontáli u. 33/a
Vadász u. 7
Vasöntő u. 5
Zoltán u.- Győri kapu sarok
Zrínyi I. u.- Budai J. u. sarok
 
Horoszkóp

Kos
Biztos vagy abban, hogy kézben tartod a dolgokat, és hogy más most nem is tudna jobban úrrá lenni a helyzeten, mint ahogyan te teszed. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem szabad meghallgatnod mások tanácsait.

Bika
Egyelőre megfigyelő álláspontra helyezkedsz, és megvárod, hogy másoknak mi lesz a következő lépése. Ha már tudod, hogy mire számíthatsz, akkor te is kijátszod a saját kártyáidat.

Ikrek
Úgy vagy vele, hogy ha egy módszer egyszer már bevált, akkor nem érdemes változtatni rajta, mégis érdemes lehet nyitva tartani a szemedet, mert a saját életedet könnyítheted meg valamivel.

Rák
Ne ítélj elhamarkodottan, valaki, aki kezdetben talán tökéletesen megfelelőnek tűnik, később alkalmatlannak bizonyulhat, ugyanakkor kellemesen is csalódhatsz ma valakiben. Tartsd nyitva a szemedet.

Oroszlán
Szívesen segítenél valakinek, de úgy érzed, hogy ő inkább távolságot tartana, és nem akarja megosztani veled a bajait. Nem tehetsz mást, mint hogy a háttérbe húzódsz, amíg ő mást nem kér.

Szűz
Kezded unni azt, hogy mindig neked kell elvinned a bajt a hátadon, különösen, ha úgy érzed, hogy te vagy az utolsó, aki tehet róla, hogy így alakultak a dolgok. Itt az ideje kiállni magadért.

Mérleg
Lehet, hogy te úgy érzed, hogy nem szerepeltél a legjobban valamivel, de szerencsére elég tehetséges vagy ahhoz, hogy még így is lenyűgözd a többieket. A sikerélmény alaposan megnöveli az önbizalmadat.

Skorpió
Jól haladtál valamivel, de most úgy érzed, hogy éppen most, a célegyenesben kezded elveszíteni a lendületedet, és nem tudod, hogyan tehetnél pontot az ügy végére. Valaki a segítségedre siet majd.

Nyilas
Mindenkinek a maga szerepét kell játszania, ha azt szeretnétek, hogy jól alakuljanak a dolgok. Ha bárki megpróbálja kivetni a nyakából a saját feladataid, akkor az egész kártyavár összedőlhet.

Bak
Nem akarsz senkit sem megbántani, de úgy érzed, itt van az ideje annak, hogy őszintén beszéljetek valamiről. Fontos, hogy te akkor is nyugodt maradj, ha az indulatok kezdenek elszabadulni.

Vízöntő
Tiszteletben tartod, hogy másoknak talán nem azok a legfontosabb dolgok, mint amik neked, még akkor is, ha meg vagy győződve arról, hogy a te megoldásod a helyes. Ez az, ami igazán értékessé teszi az emberi kapcsolatokat.

Halak
Szeretnéd, ha egyértelmű válaszokat kapnál valakitől, de még nem tudod, hogy ezt mikorra várhatod. Most mégis úgy tűnik, hogy a legtöbb, amit tehetsz, ha csendben vársz a megoldásra. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!