Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.01.16.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 16. kedd 09:12
Szeles időt jósolnak mára, este akár hózáporokkal tarkítva. Hidegfront okozhat fejfájást, de a szél legalább elfújja az utóbbi napokban fölénk telepedett füstös levegőt.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Kedden reggel délen havas tájra ébredhetünk, de ekkorra már elvonul a csapadék. Eleinte napos idő várható, később nyugat-északnyugat felől felhősödés kezdődik. Az esti órákban északon-északkeleten hószállingózás, kisebb hózápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél a délnyugati országrészt leszámítva többfelé megerősödhet. Hajnalban -7, -1 fokig hűl a levegő, de a szélvédettebb völgyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra is hidegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés alakulhat ki.
A szelesebb keleti területeken fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok előfordulhatnak.
A fagyos reggelen sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyáink, nagy lesz a megfázás kockázata. Öltözzünk melegen, rétegesen, sapka, sál, kesztyű viselése ajánlott. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Az éjféli órákig még a déli országrészben számíthatunk havazásra, emiatt havas, latyakos útviszonyokkal is számolni kell.
Kedden napközben számottevő csapadék nem várható, legközelebb este lehetnek északkeleten hózáporok, kisebb hószállingózás.
Többfelé élénk, erős nyugati-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.
Hajnalban délnyugaton pára, köd okozhat korlátozott látásiviszonyokat. A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A fagyos reggel miatt indulás előtt érdemes több időt fordítani járművünkre. A fronthatás miatt ingerlékenyebbek lehetünk, megnyúlhat a reflexidő, emiatt legyünk még figyelmesebbek az utakon. (idokep.hu)

Levegőminőség

Miskolc nagy részén a feltámadt szélnek, légmozgásnak köszönhetően keddre virradóra jó lett a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint. 


Útinform (A Városgazda friss információi alapján)

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Diófa u. 3
Dráva u. 13
Előhegy u. 68
Egres u. 8
Ernyebán u.15
Ifjúság útja 11. sz. mögött
Gorkij sor 65
Jegenyés u. 15
Katowice u. 49
Kis-Hunyad u. pékségnél
Kiss Tábornok utca 10-es postával szemben (városba be irány)
Klapka Gy. u. - Coop-nál
Koboz u. 45
Mikes Kelemen u. 28
Munkás u. 5
Pillangó u. 12.
Sajó u. 14
Szentistványi út 32
Szekerész u. -Tüzér u. kereszteződés
Vászonfehérítő u. 14
Vécsey u. 11


Horoszkóp

Kos
Mindegy, ki áll ma az utadba, vagy ha éppen szigorú pillantások kereszttüzében, mindenféle támogatás nélkül kell tovább menned, ne térj le az ösvényről. Különösen sok lehet most körülötted a negatív energia, ezért ne nézz se jobbra, se balra, csak haladj a célod felé. Magyarázkodni később is ráérsz, a tettek azonban nem várhatnak tovább.

Bika
A világ nem csak fekete és fehér, és a szürkén kívül is van még árnyalat. Mielőtt elítélsz valakit, gondold végig, hogy milyen indokok vezérlik, mert talán rájössz, hogy nem neked akar rosszat, csak a maga módján próbál boldogulni. Ha nyitottabban állsz a világhoz, a te dolgaid is jobban alakulnak majd.

Ikrek
Próbálsz koncentrálni egy feladatra, de nehéz, ha valaki a saját problémáival mindig eltereli a figyelmedet. Ne hagyd, hogy az ő tehetetlensége a te eredményeidet is visszafogja, ha kell, add világosan a tudtára, hogy most a saját teendőiddel kell foglalkoznod, de később szívesen segítesz neki, ha marad rá időd.

Rák
Mielőtt ma belemész egy konfliktusba, gondold végig, hogy valóban a saját véleményed mellett állsz ki, vagy valaki a füledbe susog. Talán egy rossz akaród kelt feszültséget körülötted, hogy megossza az energiáidat. Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani, ne keress problémát ott is, ahol nincs valójában.

Oroszlán
Az érzelmi skála minden árnyalatán végig mész ma, a mélységektől a magasságokig sok mindent megtapasztalsz. Valakiben csalódni fogsz, valaki viszont a legváratlanabb helyzetben melléd áll, és bár egy számodra fontos dolgot elveszíthetsz, egy másik csatát megnyerhetsz. Csak rajtad múlik, hogy a nap végén merre billen a mérleg nyelve.

Szűz
Feltűnhet ma valaki a múltadból, akivel te már régen szerettél volna minden kapcsolatot lezárni. Most ne a másik érzelmei miatt aggódj, érthető, ha nem akarod megbántani, de mindenkinek a maga démonjaival kell megbirkózni, neked arra kell koncentrálnod, hogy te érzelmi sérülés nélkül tudj tovább lépni.

Mérleg
Izgatott vagy egy randevú miatt, ami ígéretesnek tűnik, de még nem mered beleélni magad a dologba. Pedig valószínű, hogy az illető nagyon is erős érzelmeket táplál irántad, a kérdés csak az, hogy te készen állsz-e már egy ilyen kapcsolatra.

Skorpió
Úgy érzed, mintha mindenki egy idegen nyelven beszélne körülötted, és nem csak te nem értesz másokat, ők sem értenek meg téged. Nem mindig egyszerű a külvilággal megértetnünk a belső folyamatokat, de a legfontosabb, hogy te tudd, mit miért teszel. Ha a környezeted nem is támogat, cselekedj a legjobb belátásod szerint, és később nem bánod meg a döntést.

Nyilas
Az elmúlt napok nehézségei után jól jön majd, hogy ma sikereket érsz el a munkádban, mert ez segít visszaadni az önbizalmadat. A kitartó munka meghozza a gyümölcsét az élet más területein is, csak folytasd a választott utadat. Ma valaki egy mondatával rátapinthat egy érzékeny sebedre, de ezt ne vedd komolyabban, mint amennyire feltétlenül muszáj.

Bak
Egész nap valaki jelentkezésére vársz, de az illető csak nem akar jelentkezni. Ne vonj le hosszú távú következtetéseket, ez nem azért van, mert neki ne lennél fontos, csak lefoglalják a teendői. Ha estig sincs változás, vedd fel a telefont, és hívd fel őt te, meglátod, örülni fog, hogy hallja a hangodat, és a te kétségeid is elillannak majd.

Vízöntő
Konfliktusba kerülhetsz a szerelmi életedet illetően, de ne aggódd túl a helyzetet. Ha türelmes vagy, hamarosan tisztázódnak a dolgok, és minden nézeteltérés elrendeződik, csak hagynod kell egy kis időt a másiknak, hogy magában helyre tegye a dolgokat. Valószínű, hogy neked is jót tesz, ha kicsit pihenteted az érzelmeidet.

Halak
Ha az élet ma felkínál egy különleges lehetőséget, ne habozz és ne aggódj a következmények miatt, inkább ugorj fejest a kalandba. Harapj nagyot a különleges izgalomba, mert holnapra talán elillan, és csak annyi marad belőle a tiéd, amit a magadévá tettél. Ha most elszalasztod, később bánni fogod a kihagyott alkalmat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!