Ugrás a tartalomra

Miskolcon állíthatják meg a diákok Rogánt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 14. csütörtök 11:59
Folytatódik az aHang, az Egységes Diákfront és az Országos Közös Akarat országjárása, amelynek keretein belül számos településre elviszik a közösen összegyűjtött, közel 400 ezer üres és érvénytelen konzultációs ívet a STOP kormánypropaganda iskolabuszukkal. 
Fotó: aHang

Március 21-én, jövő hét csütörtökön Miskolcra érkeznek a szervezetek, hogy felhívják a figyelmet, propaganda kérdések helyett valódi ügyekben akarnak az emberek véleményt mondani. Az esemény 16.30-kor kezdődik, amikor is megérkezik a Tudomány és Technika Házához a STOP kormánypropaganda iskolabusz. Az érdeklődőknek itt lehetőségük nyílik megnézni a több százezer üres konzultációs ívet, bejárhatják az iskolabuszt is, valamint üzenhetnek a kormánynak is a konzultációs “válaszküldeményekben”, hogy a propaganda helyett milyen kérdésekben kellene párbeszédet folytatnia a kormánynak - közölték szerkesztőségünkkel a szervezők.

Mint írják, emellett az aHang helyi csoportja, a miskolci aPont aktivistái aláírásokat gyűjtenek majd a “Valljanak színt! Derüljön ki, hogy pontosan mi történt a kegyelmi ügyben!” című petíció kapcsán, amelyet eddig már több mint 16 ezren támogatnak. 

17.45-től pedig egy kerekasztal-beszélgetést szerveznek, amelynek témája, hogy hogyan lehet zöld és fenntartható város Miskolc. A kerekasztalon részt vesz többek között Pálinkás József, az MTA korábbi elnöke és Holoda Attila korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkár is. 

Minden további részlet és információ megtalálható az esemény Facebook-oldalán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!