Ugrás a tartalomra

MVK - továbbra is fizetős a 14 év alatti gyermekek utazása

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 01. péntek 09:52
A csütörtöki közgyűlésen nem jutottak dűlőre a képviselők a helyi járatokat érintő kedvezmények ügyében, ezért egyelőre a 14 éven aluliaknak is meg kell venniük márciusban is a jegyeket, bérleteket - figyelmeztet az MVK.
Fotó: Parai Roland

Mint ismert, a mai naptól, március 1-től a helyközi közlekedésben - a MÁV és a Volán járatain - életbe lépett a 14 év alattiak ingyenes utazási lehetősége. A helyi közlekedést biztosító Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) járatai esetében azonban kizárólag a 7-es számjelzésű autóbusz-viszonylatot érinti a helyközi tarifareform, mivel ez az egyetlen helyközinek minősülő MVK-s viszonylat.

Mivel az MVK Zrt. helyi járatain a 14 év alattiak kedvezményes utazásáról szóló előterjesztést nem szavazta meg a képviselő testület, ezért továbbra is csak érvényes jeggyel, bérlettel lehet az MVK Zrt. járatait igénybe venni.
A közlekedési vállalat a fentiekre tekintettel kéri az utazóközönségtől, hogy március hónapra és a későbbiekben mindaddig, amíg a képviselőtestület nem hoz újabb döntést, a miskolci autóbusz- és villamosjáratokon történő utazásaikhoz a 14 év alattiak részére továbbra is váltsák meg a jegyeket, bérleteket.

Az aktualitásokról a vállalat honlapján naprakész információkat találnak, vagy keressék a társaság Ügyfélszolgálati Irodáját a +36 46 504-810-es telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@mvkzrt.hu e-mail-címen - kéri az MVK Zrt. pénteki közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!