Ugrás a tartalomra

Nagyot küzdöttek a miskolciak, nehezen nyert ellenük a Honvéd

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. szeptember 19. csütörtök 11:15
Megkezdte szereplését az OB I-ben a PannErgy-MVLC Miskolc férfi vízilabdacsapata szerdán, az ellenfél a Honvéd volt.
Juhász Ákos képgalériája

Időben széthúzva rendezik meg az első osztályú bajnokság első fordulóját a férfi pólósoknál. A legtöbb meccset szerdán játszották, ekkor nyitotta meg a szezont az MVLC is. Az ellenfél a Honvéd volt, mely nagy csatában, nehezen nyert csak Miskolcon.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Kemény Kristóf, a hazaiak vezetőedzője gratulált a Honvédnak, akik véleménye szerint az utolsó 2-3 percet leszámítva kontrollálták a mérkőzést.

– Nálunk egy-két kiemelkedő teljesítményt láttam, de csapatszinten azért megvolt a küzdeni tudás, viszont inkább csak a harmadik negyedtől éreztem azt, hogy úgy támadunk, ahogy az első pillanattól kellett volna. Az elején még gyámoltalanok voltunk, amit sajnálok, hiszen a végén közel álltunk a bravúrhoz. Ha pontosabbak vagyunk, hamarabb vissza tudtunk volna zárni. Dolgozunk tovább – értékelte a látottakat a szakember.

A teljes sajtótájékoztató:

Eredmény:

PannErgy-MVLC Miskolc- Endo Plus Service Honvéd 7:8 (1:2, 1:3, 3:2, 2:1)
G.: Oltean 3, Tőzsér, Hegedűs B., Blazevics, Mészáros B., ill. Vadovics, Kiss B., Hessels S. 2-2, Hessels B., Ekler B.

A második fordulóban az OSC látogat Miskolcra, a mérkőzést október 2-án, kedden rendezik.

Ahogy a Nemzeti Sport oldalán is olvasható, az előző idénnyel ellentétben ezúttal nem rendeznek világversenyeket a télen, így az alapszakaszban visszatér az oda-visszavágós rendszer, vagyis mindenki kétszer játszik mindenkivel.

Fontos újítás – hívják fel a figyelmet –, hogy nem születhet döntetlen; ha a rendes játékidő végén egálra állnak a felek, szétlövés következik, amelynek győztese két, vesztese egy pontot kap.

Az alapszakasz első köre december 11-én ér véget, a második kör január 22-étől április 19-éig tart. Ezt követi a rájátszás, amelybe a csapatok ezúttal is magukkal viszik az egymás elleni eredményeiket. Az 1–4. és a 2–3. helyezettek elődöntőt játszanak, de az 5–8., a 6–7., a 9–12. és a 10–11. helyezettek is vívnak párharcot az egyik fél 7. pontjáig.

A helyosztókon már nem számítanak a korábbi eredmények, a bajnoki címért, a bronzéremért, valamint az ötödik helyért zajló párharcok immár az egyik fél harmadik, a hetedik, kilencedik, tizenegyedik helyért zajló küzdelmek az egyik csapat második győzelméig tartanak. Az alapszakasz 13. és 14. helyezettje playoutot játszik, az osztályozóhoz három mérkőzést kell megnyerni, a párharc vesztese kiesik.

További eredmények:

OB I, első forduló, szeptember 14., szombat:

Eger-Szolnok 8:15 (0:5, 1:2, 2:4, 5:4)

Szeptember 17., kedd:

Debrecen-FTC 7:23 (1:7, 4:6, 2:4, 0:6)

Szeptember 18., szerda:

Pécs-Vasas 8:14 (2:6, 1:3, 2:3, 3:2)
Kaposvár-Szeged 10:13 (2:1, 5:4, 1:5, 2:3)


A további menetrend:

Október 4., péntek:

Szentes-BVSC

Október 6., vasárnap:

UVSE-OSC.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!