Ugrás a tartalomra

Négy napig minden a virágokról szól a Szent István téren

MiskolcTV/Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. május 12. péntek 18:06
A Florens kiállítást és vásárt először 2015-ben rendezték meg Miskolcon. A város és a szervező a második rendezvényt követően szeretne hagyományt teremteni a rendezvénnyel. 
Florens virágkiállíátás a Szent István téren - Mocsári László képgalériája

Hét év kihagyás után rendezik meg május 11. és 14. között a Florens 2023 – Kert - virág - otthon - szabadidő kiállítást és vásárt a Szent István téren. A rendezvény látogatói vasárnapig kertészeti témájú előadásokat hallgathatnak, tanácsokat kaphatnak és vásárolhatnak is a szebbnél szebb virágokból, növényekből. Sashalmi László főszervező korábban a minap.hu-nak elmondta, a szervező és a város hagyományt szeretne teremteni a rendezvénnyel. 

- Úgy gondoljuk, hogy a téli Kocsonyafesztivált követően egy nagy tavaszi rendezvénynek jó helye lenne Miskolc programnaptárában. A kert, virág, otthon, szabadidő témák pedig jól illenek a természet megújulásához. Első alkalommal 2015-ben szerveztük meg a Florenst, sajnos az azt követően években különböző okoknál fogva nem volt erre lehetőségünk. Idén azonban a pandémiás évek után újraindulhat a rendezvény. Bízunk benne, hogy ezentúl minden évben lesz Florens, és egy fontos eseménnyé válhat a város életében – hangsúlyozta. 

A rendezvény négy napja alatt a mintegy 6 ezer négyzetméteres területen a virág, kert, otthon, szabadidő tematika mentén csokorba gyűlő gyártók és kereskedők mutatják be és árusítják portékáikat a Szent István téren. 

Fotó: Mocsári László

- Emellett növényekkel kapcsolatos információkra lehet szert tenni a színpadi előadások kapcsán, illetve a kiállítóknál lehet nézelődni, vásárolni és nagyon sok információt begyűjteni ahhoz, hogy a saját kerültünket, otthonunkat, vagy balkonunkat szépíteni tudjuk – mondta el Czifrusz Natália, Miskolc főkertésze. 

Veres Pál polgármester a Miskolc Televíziónak méltatta a kezdeményezés, mint fogalmazott, bízik benne, hogy mostantól rendszeresen megszervezik a programot. 

- Az ismert a miskolciak előtt is, hogy ebben az évben egy többnapos rendezvénysorozattal kívántuk megünnepelni a város napját. Ennek egy üde színfoltja a Florens fesztivál itt a Szent István téren. Én mindenkit arra biztatok, hogy hogy jöjjön el, nézze meg és érezze jól magát – hangsúlyozta. 

A kiállítás és vásár vasárnap este 6 óráig 9 ezer négyzetméteren várja a kertet és a virágokat kedvelő látogatókat.

További hírek

Olvasnivaló