Ugrás a tartalomra

Nemzetközi jóganapoztak Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 11. vasárnap 18:12
Vasárnap délután a Népkertbe várták mindazokat, akik szerettek volna megismerkedni a jógával, netán bővíteni azzal kapcsolatos tudásukat - de azokat is, akik csupán egy közösségi programra vágytak.
Mocsári László képgalériája

Mint arról korábban beszámoltunk: Miskolc is csatlakozott ahhoz a programsorozathoz, ami alapján június 11-én, vasárnap jóganapot rendeztek a Népkertben az Indiai Nagykövetség Kulturális Központjának közreműködésével.

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává (nemzetközi jóganap) nyilvánította. Azóta ezt a napot a világ egyik legnagyobb szabású, egészséget és jó közérzetet szolgáló rendezvényeként tartják számon. Világszerte rengeteg eseményt rendeznek ezen a napon, hogy bemutassák a jóga hagyományát, amely felkerült az UNESCO szellemi világörökségeinek listájára is.

Az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ, valamint miskolci jógatanárok vártak tehát mindenkit egy közös gyakorlásra, jógás együttlétre a miskolci Népkertbe vasárnap délután 3 órától. A program folyamán a közös jógaprotokoll gyakorlása után különböző jógaiskolák mutatkoztak be. Az eseményt Bazin Levente, a város Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke nyitotta meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!