Ugrás a tartalomra

Névadó támogatóként csatlakozik a DVTK ösztöndíj programjához a BorsodChem

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 11. hétfő 16:51
Idén decembertől DVTK-BorsodChem Ösztöndíj néven fut tovább a legnagyobb régiós multisport klub által 2018-ban elindított tanulmányi ösztöndíj program.
A megállapodás aláírásán részt vett Sántha Gergely, a DVTK elnöke (jobbról a második, Szabó Tamás, a DVTK főtitkára (jobb szélen), Hegedűs István, a BorsodChem Zrt. pénzügyi igazgatója (bal szélen) és Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR- és kommunikációs igazgatója (balról a második). | Fotó: dvtk.eu

A Miskolcon tanuló diákok számára immár hatodik alkalommal kiírt program - a matematika és a fizika mellett - az idei tanévben két új természettudományos tantárggyal, a kémiával és a digitális kultúrával bővült.

A program célja változatlan: a tehetséges diákok számára rendszeres, magas színvonalú tehetséggondozó szakkörök szervezése, valamint a diákok tanulmányaihoz és versenyeztetéshez szükséges anyagi feltételek biztosítása.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a régió egyik legnagyobb vegyipari vállalata és Észak-Magyarország legnagyobb sportklubja újra talált egy közösen támogatható, társadalmilag rendkívül hasznos célt, és így a BorsodChem a DVTK által életre hívott program mellé állt - nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke a klubhonlapnak.

Hozzátette, a névadó szponzor nem titkolt célja, hogy a természettudományokban tehetséges diákok a régióban maradjanak.

Januárban a kémia és fizika tantárgyban tehetséges diákok egy egésznapos gyárlátogatáson vesznek részt, hogy megismerjék a vállalatot. A remények szerint az ösztöndíjasok közül minél többen döntenek majd a 2022-ben Kazincbarcikán újraindult egyetemi vegyészmérnök-képzés és a BorsodChem mellett.

Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR- és kommunikációs igazgatója elmondta, minden olyan kezdeményezést örömmel támogatnak, amely a természettudományos tárgyak népszerűségét és elismertségét növeli.

- Nagyon jó lehetőség számunkra az is, hogy a hozzánk szervezett gyárlátogatáson bemutathatjuk ezeknek a kiemelkedően teljesítő diákoknak a vegyipar működését és szakmai szépségeit - mutatott rá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!