Ugrás a tartalomra

Önkormányzati képviselő fogadta örökbe az Állatkert oroszlánját

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 16. kedd 10:32
A klímaváltozás világnapja alkalmából Bazin Levente önkormányzati képviselő örökbe fogadta a Miskolci Állatkert oroszlánját.

A képviselő emlékeztetett, hogy a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap keretében 2007. május 15 óta minden évben felhívják az emberek figyelmét a globális felmelegedés tényére, a klímaváltozás veszélyeire és arra, hogy mi, emberek, mit tehetünk a Földünkért. Az ENSZ klímaváltozással foglalkozó nemzetközi szakértői testülete ekkor állapította meg azt, hogy a klímaváltozás maga a valóság, nem csak a környezetvédők riogatása. Legfőbb oka az emberi tevékenységből származó üvegházhatású gázok kibocsátása,  illetve azok koncentrációjának növekedése bolygónk légkörében.


Bazin Levente azért választotta az oroszlánt, mert az állatok királya is az egyik legveszélyeztetettebb fajok közé tartozik, számuk természetes élőhelyükön az utóbbi tíz évben megfeleződött. Élőhelyeinek elvesztése miatt egyre közelebb kerülnek az emberlakta területekhez. Fennmaradásukat az orvvadászat is veszélyezteti.

Az oroszlánok a kihalással fenyegetett fajok közé tartoznak, így az állatkertekben történő fajmegőrzési programok jelentik az egyik megmentési lehetőséget.

Az állatkertek ismeretterjesztő, kulturális és szórakoztató szerepkörön túl mára már a természetvédelem és a környezeti nevelés fontos intézményei lettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!