Ugrás a tartalomra

Pénteken Csillagpartyt rendez a Szabó Gyula csillagvizsgáló

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 13. kedd 14:31
A Nap fénymonopóliuma címmel hallgathatnak előadást az érdeklődők.

"Egy foton akár 10 millió évig is bolyonghat a Nap belsejében, onnan már csak 8 percre van szüksége, hogy eljusson a Földre. Másodpercenként 5 millió tonnát veszít a tömegéből, mégis közel 5 milliárd éve üzemel és még legalább ugyanennyi ideig működni fog központi fúziós reaktorunk: a Nap" - ehhez hasonló érdekességeket lehet majd hallani a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló következő programján. 

Az érdeklődők Győrfi László "A Nap fénymonopóliuma" című előadását hallhatják a február 16-án, 18 órakor kezdődő Csillagpartyn. Az előadást derült idő esetén távcsöves bemutató követi. A távcsöves bemutatás végén lehetőség lesz a távcsövön keresztül okostelefonnal történő fotózásra is. Az ehhez szükséges adaptert a csillagvizsgáló biztosítja. Jegyek fél órával a kezdés előtt válthatók a helyszínen.

Minden pénteken, derült idő esetén, sötétedés után távcsöves bemutatót tartanak az intézményben a csillagvizsgáló munkatársai. Szakköreikre pedig várnak minden olyan 12 évnél idősebb fiatalt és a felnőttet, akik komolyabban érdeklődnek a csillagászat, az űrkutatás és az űrhajózás iránt. Szakköri foglalkozásaikat péntekenként 19 órától tartják a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban.További részletek a csillagvizsgáló honlapján, valamint az intézmény Facebook-oldalán találhatók.

További hírek

Olvasnivaló