Ugrás a tartalomra

Rendőrök segédkeztek a miskolci óvodánál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 20. péntek 11:34
Péntek reggel a MIÓVI Pitypang Tagóvodájánál egyenruhások várták a rollerrel, gyalog vagy éppen kerékpárral érkező ovisokat. Némi jutalomban is részesítették a kicsiket.
Fotók: Osztie Tibor

Miként azt olvasóink jól tudják, Miskolc idén is csatlakozott a szeptember 16. és 22. között zajló Európai Mobilitási Héthez. Ennek jegyében hétfőn reggel a hagyományos eljutási versennyel kezdetét is vették a helyi programok.

Az akcióhoz, egészen pontosan a szeptember 22-i Autómentes Világnaphoz csatlakozott a Martinkertvárosban található MIÓVI Pitypang Tagóvodája is, mely péntekre családi délutánt hirdetett. Hovatovább, óvoda körüli futóversenyt is tartanak majd, melynek biztosítását, vagyis az útlezárást a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai segítik. Az egyenruhások azonban már kora reggel feltűntek a Fövényszer utca 35. szám alatti intézménynél.

Osztie Tibor képgalériája

Stábunk a tagintézmény-igazgatójától megtudta, hogy az óvoda az „Örökös Zöld Óvoda” program tagja, aminek kritériumrendszere hangsúlyosan megjelenik pedagógiai gyakorlatukban. Ennek fő célkitűzése a környezet megóvására és a környezettudatos gondolkodás megalapozására való nevelés.

Így az óvoda munkatársai a gyerekeket és rajtuk keresztül a szülőket is arra ösztönözték, hogy ezen a napon autó helyett kerékpárral, rollerrel vagy gyalog érkezzenek. Hegedüs Helga érdeklődésünkre elárulta: a gyerekek nagy örömmel várták a rendőröket, akikkel személyesen is tudtak találkozni. Az egyenruhások meg is jutalmazták őket – pontosabban azokat, akik nem autóval érkeztek az oviba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!