Ugrás a tartalomra

Sokszínű kiállításra készül a Miskolci Ars Sacra Fesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 14. hétfő 13:18
Zsűrizték a pályaműveket.
Ars Sacra fesztivál

A Miskolci Ars Sacra Fesztivál - a képzőművészet és a szakralitás jegyében - "Keresd a békét" címmel pályázatot hirdetett festő- és grafikusművészeknek. A pályázat lezárult, a zsűrizés a napokban megtörtént, és remek anyag gyűlt össze a szeptemberi seregszemlére.

A zsűri döntése alapján 28 alkotó munkáiból 42 alkotást állítanak ki. Az alkotók többsége miskolci, de Kárpátaljáról, Erdélyből és Győrből is érkeztek képek.

Ars Sacra fesztivál1

A kiállítás anyaga műfajilag és technikailag színes képet mutat: grafikák, festmények és textil képek szerepelnek majd a kiállításon. A zsűri minden olyan alkotói stílust befogadott, amelyet a maga nemében szakmailag megfelelőnek ítélt, így hagyományos és modern alkotásokban is gyönyörködhetnek a tárlat látogatói.

A zsűri tagjai közismert művészek és művészettörténészek voltak: Varga Éva Munkácsy-díjas szobrászművész, Máger Ágnes képzőművész, Hajdú Ildikó művészettörténész, valamint Kákóczki András művészettörténész.

Ars Sacra fesztivál2

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az országos Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódó miskolci eseménysor több mint negyven programot kínál, ezek között igazi kulturális csemegéket is, helyi kötődésű művészek közreműködésével, a város számos helyszínén szeptember 16. és 24. között.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!