Ugrás a tartalomra

Speciális bútorokkal támogatja Sajóvámos a központi kórházat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. október 21. hétfő 17:29
A település nem először segíti az egészségügyi intézmény ellátottjainak gyógyulását: három éve egy pulzoximétert, most pedig öt ágy mellé tolható komplex bútort adományoztak számukra. 
Fotó: Miskolc Televízió

Félmillió forint értékű praktikus kialakítású kisbútort kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Sajóvámostól. Az új bútorokat hétfőn adták át hivatalosan az egészségügyi intézménynek, az eseményen a megbízott kórházi főigazgató köszönetet mondott a jótékonyságért, mint mondta, az új szekrények elsősorban a betegeik kényelmét fogják szolgálni.

– Nagyon fontos, hogy az asztallap az át szintje fölé emelhető, így aztán ezt használva azok is kényelmesen tudnak étkezni, akik állapotuk miatt nem tehetik meg, hogy kiülnek az ágy szélére. Másrészt pedig a fiók és az szekrényke is nyitható mindkét oldalról, melynek köszönhetően az ellátottunk igényétől függően a bútorok az ágy jobb és baloldalán is használóak – mondta el Bűdi László, aki hozzátette azt is, nagy öröm számukra, hogy magánszemélyek, vállalkozások és települések is segítik működésüket, örülnek minden felajánlással, az adományozókkal pedig igyekeznek jó kapcsolatot kialakítani. 

Sajóvámos első embere kiemelte, a település nem először segítette a megyei központi kórházat, 2021-ben GYEK-et támogatták egy pulzoximéterrel. Ezt követte most az öt darab ágy mellé tolható és kis asztallá is bővíthető szekrény, melynek darabja mintegy százezer forintba került. 

– Számunkra nagyon fontos az összefogás, az, hogy itt a vármegyében segítsük egymást. A központi kórháznak hatalmas a lefedettsége, Borsod-Abaúj-Zemplén az egyik legnagyobb lakosságszámmal rendelkező megye az országban, és sajnos nagyon sok ellátásra szoruló ember él, akiknek igen jelentős részét ez az egészségügyi intézmény látja el. Szükség van a jótékonykodásra még úgy is, hogy hallhattuk, szerencsére sokan támogatják a kórházat. Bízunk benne, hogy ez így marad a jövőben is, rajtunk nem fog múlni, bízunk benne, hogy ezek a bútorok jó szolgálatot fognak tenni – hangsúlyozta Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere. 

Az öt szekrényt  az onkosebészeten helyezik el. 
 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!