Ugrás a tartalomra

Százhúsz éves lett a Miskolci Egyetem elektrotechnikai intézete

Miskolc Tv / minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 17. csütörtök 16:00
A jubileumot konferenciával, kiállítással és szakmai nappal ünnepelték. 

Alapításának 120. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Miskolci Egyetem Fizikai és Elektrotechnikai Intézeti Tanszéke. A jubileum alkalmából konferenciát, kiállítást és Villamosmérnöki Szakmai napot tartottak az intézményben. A rendezvény zárásaként, a szervezők egy a selmeci diákhagyományoknak megfelelő, de mégis rendhagyó villamos szakestre várták a résztvevőket, amit az egyetem által elkeresztelt „Bengáli, alias Ampervadász Tigris” nosztalgiavillamoson tartottak meg.

A Miskolci Egyetem Fizikai és Elektrotechnikai Intézeti Tanszék jubileumi konferenciája csütörtök délelőtt kiállítás megnyitóval kezdődött. Az eseményen tíz vállalati kiállító és húsznál is több előadó vett részt. A százhúsz éves intézet konferenciáján a vállalatok és az előadók kiállítása mellett jubileumi előadás és az ipari partnerek szakmai tartalmú előadása is várta a hallgatóságot. A szervezők a jubileum mellett fontosnak tartották a hagyományok tiszteletét is.

Osztie Tibor képgalériája

- Rengeteg hagyományt őriztünk vagy hagyománnyal találkoztunk. Mint ismert, tanszékünk Selmecbányáról, Sopronon keresztül érkezett Miskolcra. Számos nagy múltú professzorral büszkélkedhetünk, akár Simonyi Károlyt, Szentirmai Lászlót vagy Szarka Tivadar professzorokat is említhetném, előttük is tisztelgünk a mai jubileumon – fogalmazott a Miskolc Televíziónak Bodnár István, az Elektrotechnikai és Elektronikai Intézeti Tanszék vezetője. 

Az eseményen Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, aki az intézet történetét idézte fel napjainkig.

- Az Elektrotechnikai és Elektronikai Intézeti Tanszék Selmecen kezdte meg a működését, majd 18-ban átköltözött Sopronba, és aztán az 50-es években teljes mértékben átköltözött ide, a Miskolci Egyetemre, ahol most a villamosmérnöki képzés központi, meghatározó szerepet játszik a gépészmérnök és informatikai karon – hangsúlyozta Szűcs Péter. 

A rendezvény zárásaként, a szervezők egy a selmeci diákhagyományoknak megfelelő, de mégis rendhagyó villamos szakestre várták a résztvevőket, amit az egyetem által elkeresztelt „Bengáli, alias Ampervadász Tigris” nosztalgiavillamoson tartottak meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!