Ugrás a tartalomra

Szirénazaj nélkül vonultak a belvárosban a tűzoltók

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 26. szombat 14:35
A miskolci tűzoltóság megalakulásának százötven éves évfordulója alkalmából szervezett programokat a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a hét folyamán. A sort a szombat délelőtti felvonulás zárta.

Az elmúlt napokban telephelyeiken az érdeklődők elé tárták a tűzoltóság mindennapjait, megnyíltak a tűzoltóautók és felszerelések szertárai. Láthatóvá tették az úgynevezett híradó ügyeleteket, ahová érkeznek a vészjelzések.

Miskolc városában a szervezett tűzoltóság százötven éves múltra tekint vissza, és ebben – különösen a kezdeti időszakban – elévülhetetlen érdeme volt az 1873-ban alapított Miskolczi Önkéntes Tűzoltó Egyletnek, melyet egészen a II. világháborúig városunk kiválóságai vezettek, és biztosítottak megfelelő hátteret az önkéntes és „fizetett” tűzoltók áldásos munkájának. A huszadik század második felében elődeink az újraépítésben, megelőzésben és védekezésben segítette a várost.

Juhász Ákos képgalériája

Miskolcon és környékén jelenleg százhúsz fővel – harmincöt településen végeznek tűzoltást lánglovagjaink. Szerencsére szombaton volt szabad kapacitás belőlük, hogy a helyieket elkápráztassák nyomótömlőikkel.

További hírek

Olvasnivaló