Ugrás a tartalomra

Szombat reggel elrajtolt az V. Kassa-Miskolc Ultramarathon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 22. szombat 09:26
Összesen 117 kilométer áll a versenyzők előtt. Az eredményhirdetés a tervek szerint este 7 órakor, Kassán lesz.

A húsz év után, 2019-ben újraindított verseny szervezői rögzítették, hogy a rajt és a cél évente változik - és mivel tavaly Kassán volt a rajt, így idén Miskolcról, a Szent István térről vágtak neki a távnak az egyéni, páros, 5 és 10 váltó versenyszámokra nevezett futók.

Az össztáv 117 kilométer, az útvonal érinti Szirmabesenyőt, Sajóvámost, Szikszót, Hernádkércset, Abaújszántót, Vizsolyt, Göncöt, Kékedet, majd Nyzna Myslát és Krasnát, hogy aztán Kassa főutcáján véget érjen a táv.

Szombat reggel 6 órakor a Szent István térről rajtoltak el az egyéniben és párosban induló futók, előtte Badány Lajos alpolgármester és Márió Svec, a kassai önkormányzat ifjúsági- és sportosztályának vezetője köszöntötte a sportolókat és szurkolóikat.

A következő rajtra sem kellett sokat várni: 7 órakor az öt- és tíztagú váltók vágtak neki a maratoni futásnak, előtte szintén köszöntötték a verseny résztvevőit: Veres Pál polgármester és újra csak Márió Svec mondott beszédet.

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint délután 3 óra körül várható a váltók győzteseinek célba érkezése Kassán, a Szent Erzsébet dóm mellett. A párosok érkezésére negyed 4 után számítanak, majd fél 4-re a férfi egyéni győztes is beérhet a célba. Egy órával később várják a női egyéni győztesét. A díjátadó ünnepséget a tervek szerint este 7 órakor rendezik meg Kassán, ahol Miskolcot Badány Lajos alpolgármester képviseli.

A verseny további részleteiről ITT tájékozódhatnak.

Horváth Csongor képgalériája

Az első Kassa-Miskolc közötti ultramaratont 1999. június 19-én tartották meg az 1997. óta testvérvárosi kapcsolatban álló települések. A rendező magyar oldalról a néhai Kisgyörgy Ádám vezette miskolci Marathon és Trekking Club volt, ami a mostani rendező, a miskolci Marathon Club Egyesület jogelődje volt. Szlovák részről annak idején a legendás Béke Maratont, Európa legrégebbi maratonját jegyző Kassai Marathon Club vállalt partnerséget a rendezésben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!