Ugrás a tartalomra

Több zebrát is újrafestettek éjjel a belvárosban

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. október 18. péntek 00:36
Sötétedés után sincs megállás az őszi nagytakarítási programban – erről a Villanyrendőr gyalogátkelőhelyei tanúskodnak. 
Fotók: Osztie Tibor

Ahogy arról már beszámoltunk: őszi nagytakarítás kezdődött a Szinva teraszon csütörtök reggel, ami azt jelenti, hogy a következő két hétben a város legtöbb frekventált közterületét hasonló módon teszik rendbe.

Sőt, városszerte megkezdődött az útburkolati jelek és gyalogátkelőhelyek felfestése is, mely munkát a Városgazda hajléktalan munkavállalói is segítik. A speciális program 2015 óta tart, melynek keretén belül fedél nélküli személyeknek adnak lehetőséget arra, hogy visszatérjenek a munka világába.

A kezdeményezés egyértelműen sikeres, hiszen kilenc év alatt több mint ötven személynek tudtak segíteni: nekik már ismét van munkájuk, és önálló lakásokban, albérletekben élnek – elevenítette fel Hollósy András alpolgármester a csütörtökön este tíz órától megkezdett munkálatok során, melyet Szécsényi Marianna és Bajusz Gábor önkormányzati képviselőkkel tekintett meg.

A Villanyrendőr frissen újjávarázsolt hat zebrájánál nyilatkozó városvezető hangsúlyozta: a speciális, hajléktalanokat foglalkoztató programmal értéket teremtenek Miskolcnak és a miskolciaknak, méghozzá úgy, hogy mindezzel a rászorulóknak is segítenek.

Abban bíznak – tette hozzá –, hogy a nagytakarítás folyamán minél több ilyen emberen tudnak segíteni.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!