Ugrás a tartalomra

Újabb sikeres esztendőt zárt a Miskolci Sportiskola 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. június 09. péntek 13:12
Sporttehetségeinek mondott köszönetet a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. a Művészetek Házában csütörtökön tartott évzáró ünnepségén.

Az eseményen Illyés Miklós ügyvezető felidézte: legutóbb 2019-ben rendezhettek hasonló évzárót, hogy elismerjék a kimagasló eredményeket. Mint hangsúlyozta, legfontosabb küldetésüknek továbbra is az utánpótlás-nevelést tekintik, illetve, hogy a gyerekekkel megszerettessék a sportot, és sportolókat neveljenek belőlük. A járvánnyal és energiaár-robbanással sújtott esztendők kapcsán megjegyezte: folyamatosan alkalmazkodniuk kellett a megváltozott körülményekhez, amit eddig sikeresen teljesítettek is.

Illyés Miklós beszédében felidézte: 2021-ben a DVTK atlétikai szakosztálya huszonkét versenyzőt igazolt át tőlük, köztük junior világbajnoki érmest; míg a DVTK 2014-ben újraindított kosárlabda szakosztálya a sportiskola U11-től U17-ig terjedő utánpótlás-csapataira épült; a sportiskola indulásakor a DVTK labdarúgását is támogatták növendékeikkel; az iskola részéről az együttműködés folyamatos és eredményes a MVSC dzsúdó szakosztályával, valamint a DVTK birkózó szakosztályával is; a MIVAS tenisz szakosztályával és a HELL Fight Club ökölvívó szakosztályával nemkülönben.

A sportiskola szakmai vezetőjétől ezt követően megtudhattuk: tagdíjat fizető versenyzőik a hátrahagyott szezonban az országos bajnokságokon mindent egybevéve összesen hetvenkilenc érmet termeltek, melyből harminckét arany, tizenkét ezüst és harminckettő bronz volt. Deák-Bárdos Mihály ismertetőjéből kiderült: a nemzetközi megmérettetések esetében sincs ok szégyenkezésre, miután egyéni és csapatszinten két első, egy második és egy harmadik helyet is megszereztek növendékeik.

Mint a szakember felidézte: négy atléta a korosztályos válogatottságot is kivívta; Balázs Éda birkózó révén korosztályos Európa-bajnokot is avathattak; négy cselgáncsozójuk érdemelte ki az ifjúsági válogatott kerettagságot; kajak-kenuban öt arany, egy bronz volt a hazai termés; míg az ökölvívók két arannyal és három ezüsttel tértek vissza az országos bajnokságokról; öttusában Kántor Benedek és Herczeg Áron révén egyéni és csapat szinten is kiemelkedőt alkottak nemzetközi fronton, továbbá a korosztályos laser-run világbajnokságon is kiválóan szerepeltek; a futball, a kosár- és röplabda csapatok szintúgy eredményesnek bizonyultak idehaza a mögöttünk hagyott esztendőben.

A többi közt az alábbi versenyzőket díjazták az eseményen: Kántor Benedek, Balázs Éda, Kocsis Bernát Bendegúz, Stefanovics Roland, Gombár Zoé, Herczeg Áron, Nagyvári Zsolt, Göndör Kristóf, Tóth Blanka, Mezei Petra, Farkas Róbert, Iván Réka Gyöngyvér, Lökös Flóra, Ivánka Milán, Szinai Szabolcs, Sárközi Zsuzsanna, Tóth Máté Miron, Bokros Boglárka, Csőri Antal, Mester Soma, Fischer-Colbrie Fédra, Gégény Rebeka, Vanczák Tamás, Tóbiás Balázs, Győri András, Zágonyi Kitti, Kopcsó Petra és Doszpoly Zsombor.

– Miskolc egyike azon városoknak az országban, ahol a sport nem csupán fogalom, de cselekedet is. A sport nemcsak mozgás, hanem életérzés és életforma is, amely erősíti az akaratot, a jellemet, a testet és a lelket is – fogalmazott köszöntőjében Szarka Dénes. Az ifjúságpolitikai tanácsnok szerint valamennyi fiatal életében döntő szerepet játszik a sport, akár versenyszerűen, akár hobbiszinten űzi. Emlékeztetett: a sportiskola immár huszonötödik esztendeje támogatja a fiatal sportolókat tehetségük kibontakoztatásában.

Mocsári László képgalériája a rendezvényről

– Jelenleg tizennégy szakágban kínál sportolási és fejlődési lehetőséget, ami egy rendkívül széles paletta. Minden miskolci gyermeknek lehetősége van, hogy a hozzá illő mozgásformát megválassza, és azt magas szinten gyakorolja – hangzott el a várospolitikustól, aki egyúttal háláját fejezte ki az ifjú tehetségeken kívül az őket felkészítő edzőknek, szüleiknek és az iskola dolgozóinak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!