Ugrás a tartalomra

Újszülött gyermekét átdobta a szomszédos ingatlanra és magára hagyta

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 19. hétfő 13:57
A gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, átadták a mentőegységeknek, azonban a csecsemő az ellátatlanság és a téli időjárással járó alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt elhunyt.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Törvényszék annak a fiatalkorú nőnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint egy borsodi kisvárosban 2023 februárjában – titkolt terhességét követően – házuk hátsó udvarán megszülte gyermekét, elvágta a köldökzsinórt, WC papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos ingatlanra és magára hagyta - tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya. 

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe nagyobb nyomatékkal a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánó magatartását. Továbbá különös méltánylást érdemlő körülményként hivatkozott arra, hogy a halálos eredmény bekövetkeztében egy, a mentőápoló részéről megvalósuló, orvosi műhibával egyenértékű diagnosztikai mulasztás is szerepet játszott. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a hozzátartozó sérelmére történő elkövetés. Az, hogy e cselekmény megyeszerte közfelháborodást váltott ki, továbbá ilyenként esett latba a hasonló cselekmények elszaporodottsága is. 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be. Az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozattételre. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!