Ugrás a tartalomra

Valentinkor Miskolcon is tombol a szerelem

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. február 14. szerda 17:00
Idegen szokásként indult, de mára végérvényesen beköltözött hozzánk a Valentin nap, és most már velünk is marad. Egy plusz nap a szerelem ünneplésére, és jól is van ez így.
Valentin napi fotózás a városháza teraszán. Fotó: Juhász Ákos

A miskolci szerelmeseket az időjárás is a kegyeibe fogadta szerdán, a csípős reggel után hét ágra sütött a nap, tökéletes keretet biztosítva ahhoz a különleges fotózáshoz, amelyet a miskolci önkormányzat hirdetett meg erre a napra. Az invitálás és a lehetőség arról szólt, hogy a szerelmesek a városháza tetején lévő üvegteraszon, ahonnan a város talán legszebb panorámája nyílik, egy színes lufikból készült szív előtt örökíttethették meg magukat. Profi fotóssal és ingyenesen, háttérben a történelmi avassal és az Avasi kilátó sziluettjével. Amihez most a „megrendelt” ragyogó napsütés is asszisztált. 

Valentin napi fotók. Galéria!

Ottjártunkkor, ha sorban állás nem is volt, folyamatosan érkeztek a párok, sőt, munkatársak és barátok is, akik szerint a Valentinba belefér a szerelmen túl a szeretet és a barátság ünneplése is. Néhányukat megkérdeztük, mi hozta őket a fotózásra, terveznek-e még ezen kívül valamilyen meglepetést a párjuk számára. 

Nagy Lászlóné és Kopasz János miskolci pár, akik elmondták, hogy ők már visszatérők, már tavaly is kihasználták ezt a lehetőséget. Látták a hirdetéseket, hogy idén is megnyitják az üvegteraszt a szerelmesek előtt, ezért eljöttek újra. Az itt készült fotók szép emlékek lesznek. 
„Harminchat éve ismerjük egymást és két éve vagyunk együtt” – árulta el a pár hölgy tagja. Megtudtuk, ajándékozással kezdtek, amit egy finom ebéddel koronáztak meg. Utána jöttek a fotózásra, ahonnan sétálni indultak a napfényben.

Szabó Szandra és párja Kovácsik Krisztofer a buszon látták a hirdetést. Szandrában gyorsan megszületett a döntés, hogy eljönnek, Krisztofernek kellett egy kis ösztönzés – mondják mosolyogva. Az ösztönzésben szerepe lehetett a fotózás utánra beígért gyrosnak is, ahogy kihámoztuk Krisztofer szavaiból. Nem csoda, állítólag a férfi szívéhez a hasán át vezet az út. Vagy nem. Ezt még ki kell tapasztalniuk, mivel még csak alig három hete járnak együtt. Mindenesetre várta őket egy jó ebéd és egy romantikus séta a belvárosban. 

Molnár-Rácz Nikoletta és Molnár Zoltán már jól összeszokott páros, 2018-óta vannak együtt. A lehetőségről Nikoletta értesült, az egyik villamoson látott reklámból. Zoltánt nem kellett nagyon kapacitálni. „Kérdezte a feleségem, hogy lenne-e kedvem eljönni? Hát, mehetünk, mondtam” – avatott be. Mint mondták, más tervük nem volt mára, az estét otthon töltik szeretetben. Végül is ez ennek a napnak a lényege. 

Csizmadia Jánosné és Pintér Zsolt nyomtatott lapunkból, a Miskolci Naplóból értesült az ingyenes Valentin napi fotózás lehetőségéről a városháza tetején. A hölgy, akinek éppen előző nap volt a születésnapja, Kazincbarcikáról érkezett, Zsolt miskolci. Öt éve alkotnak egy párt. A Valentin napot a fotózáson kívül még kirándulásra, városnézésre, vásárlásra használják ki, az este náluk is a szerelemé lesz otthon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!